Gruppelederen, Mette Belden, har meldt seg ut av Nordmørslista, og flere følger henne ut. Dette melder NRK.

Utmeldingen skal, i følge NRK komme, etter langvarig strid om Nordmørslista skal stille liste til stortingsvalget eller ikke.

Slår sprekker

Og Mette Belden bekrefter overfor NRK Møre og Romsdal at hun ikke er alene om å trekke seg fra Nordmørslista.

Flere andre fremtredende medlemmer som Nils Fløiytad, Runar Vestheim, Unni Alsvik og flere medlemmer skal ha trukket seg, sier Belden til NRK.

Så langt kjenner ikke NRK hvilke konkrete saker som har ført til splittelsen i Nordmørslista. Men utmeldelsene kom i forbindelse met et møte som hadde som tema om Nordmørslista skulle stille til stortingsvalget eller ikke.

Raseri i rekkene

- Vi opplever at Nordmørslista ikke er det samme som den var under oppstarten. Det er flere ting vi ikke kan stå inne for. Vi har forskjellige grunner til å trekke oss. Det er ting ved Nordmørslista jeg ikke lenger kan fronte, sier Mette Belden til NRK og fortsetter:

- Det handler ikke om personstrid. Det er mer at vi sitter med et kuppet styre og at det er en fraksjon som jobber innad i Nordmørslista som ikke gjør ting demokratisk og som ikke innordner seg på den måten som Nordmørslista er tenkt å fungere.

Les hele saken på NRK.no her.