Frank Sve er fylkesleder i Fremskrittspartiet og partiets gruppeleder i fylkestinget. Han har ikke villet utfordre verken Harald Tom Nesvik eller Oskar Grimstad om noen av de øverste plassene på stortingsvalglista. Når først Oskar Grimstad takket nei til fortsatt stortingsplass og Harald Tom Nesvik sist helg ga beskjed om at han gir seg på Stortinget, åpner det seg en helt ny situasjon. Der har Frank Sve meldt seg som kandidat.

Ny situasjon i Frp

– Nominasjonskomiteen satte først Sylvi Listhaug på 2. plass og Jon Georg Dale på 3. plass på stortingslista. Er det naturlig at de to rykker opp?

– Jeg skal ikke blande meg opp i nominasjonskomiteens arbeid. Fra mitt ståsted er det ingen automatikk i at kandidater rykker opp dersom noen trekker seg. Både Listhaug og Dale kom inn etter at Frp-lista ble satt opp foran forrige stortingsvalg.

– Sikter du deg inn mot 3.-plassen på Frp-lista?

– Tredjeplassen er helt uaktuell.

– Ønsker du deg førsteplassen?

– Jeg vet jeg har støtte i fylket. Og jeg har sagt at skulle situasjonen med Harald Tom Nesvik endre seg, er jeg kandidat. Jeg stiller meg til disposisjon for partiet. Jeg har vært med og bygget opp Fremskrittspartiet i Møre og Romsdal, og jeg har vært lojal i fire stortingsperioder og ikke ønsket å stille som kandidat når Harald Tom Nesvik ønsket å fortsette. Nå føler jeg at det er litt min tur til å komme på Stortinget, sier Frank Sve.

Motivert for Stortinget

– Du er heltidspolitiker i fylkespolitikken. Hvor motivert er du til å bytte arena til rikspolitikken?

– Jeg er motivert til å komme på Stortinget. Fremskrittspartiet har behov for politikere med sterk forankring både til hele Møre og Romsdal og til næringslivet, sier Frank Sve.

Sve er 48 år, og var ordfører i Stranda kommune fra 2002 til 2011.