Etter å ha holdt til i Romsdalsgata i 15 år, hadde NMS Gjenbruk Molde lyst til å flytte på seg. Fredag åpnet de ny butikk i Rektor Brinchmannsgate 1 på Bussholdeplassen.

– Jeg får først forklare hvorfor jeg har på hatt. Dette er en hatt vi tar frem når det er nyåpning av butikk. Nå får vi legge den i en hatteeske og sikre den for møll og støv, for det blir lenge til neste gang den skal frem, sa Eldrid Nerheim under åpningstalen. Hun er en av omtrent 50 frivillige som driver butikken.

– Et fantastisk flott tiltak

Butikken åpnet dørene klokken 11.00. Kundene strømmet på, og fikk servert både kaffe, pepperkaker og gløgg.

To timer senere var det duket for snorklipping.

– Det at vi har en slik butikk i byen setter vi som jobber med renovasjon stor pris på, sa daglig leder Jan-Egil Korseberg i RIR, som klippet den grønne snoren.

Han sa videre at bransjen deres jobber etter avfallshierarkiet.

– Det verste vi vet er å kaste materialene på fyllingen. Litt bedre er det å brenne avfallet, slik at vi får gjenvunnet varme. Enda bedre er det å gjenvinne materialene. Det absolutt beste er om vi kan gjenbruke selve produktet som er blitt produsert, og det er der NMS Gjenbruk Molde kommer inn, sa Korseberg, som synes det var veldig hyggelig å gjenåpne butikken:

– Et fantastisk flott tiltak som kan være med på å redusere avfallsmengden i samfunnet vårt.

Bedre fasiliteter

Styreleder i NMS Gjenbruk Molde, Arne Vigestad, sier til Romsdals Budstikke at nyåpningen har vært vellykket.

– Vi håper at dette skal bli en plass som folk i enda større grad bruker. Det største fremsteget for oss er at dette er et mye mer oversiktlig og enkelt lokale å betjene. Det har også bedre fasiliteter for de som jobber her. Vi håper at beliggenheten fører til at flere legger merke til oss, sier han.

Tilbakemeldingene fra kundene har vært utelukkende positive.

– Jeg har ikke hørt annet enn at de synes den nye butikken har blitt fin. Det er jo en veldig stor frivillig innsats som ligger bak, både når det kommer til rydding, flytting og sjauing, sier han.

Rektor Brinchmannsgate 1. Foto: Ingvild Silseth