(Gjerpen - MHK 31-24) Åtte mål må Molde score for å sikre fornyet kontrakt i eliteserien. Og det må de trolig gjøre uten lagets største stjerne og playmaker, Anniken Obaidli, som forlot hallen på båre med enorme smerter onsdag kveld.

Det var spilt ni minutter da Anniken Obaidli ble liggende nede og holde seg til det venstre kneet etter en hard landing. Etter å ha ligget flere minutter nede med ispose på kneet, ble hun hjulpet av banen på båre - og fikk en varm applaus fra publikum.

Spillerne gråt

Deretter gikk turen til sykehuset sammen med fysioterapeut Ellen Kortner Lystad. Tilbake i hallen sto rystede lagvenninner og skulle fylle tomrommet etter henne.

– Spillerne ble veldig prega av Annikens skade. Mange av dem gråt. Det er forståelig at vi reagerer på noe sånt, men samtidig er det en del av idretten som vi må takle, sier en skuffet Leif Gautestad til Romsdals Budstikke etter kampen.

To timer etter kampen i går hadde Romsdals Budstikke fortsatt ikke fått bekreftet hvor alvorlig Obaidlis skade er.

– Veldig vanskelig

Med Obaidli ute av laget ble treneren tvunget til å legge om taktikken og sette spillere i roller de ikke var veldig kjent med. Det ble ingen suksess i Skienshallen.

– Her var det mange som ikke var gode nok. Anniken er motoren i laget vårt, og er den som både er farlig selv, og som har evnen til å gjøre andre gode. Når hun forsvinner, så forsvinner hun. Hun scoret 14 mot Nordstrand og fire av de seks første målene her, sier Gautestad for å illustrere betydningen av hennes fravær.

– Hva skal dere gjøre for å fylle tomrommet etter henne i returkampen?

–  Det må jeg bruke litt tid til å tenke på. Vi må jobbe med det vi kan jobbe med. Dette er litt som å spille e-cup. Man sier at det er greit å tape med både fem og seks borte, for seks mål hjemme er noe man kan ta igjen. Mer enn det er vanskelig. Dette er et veldig vanskelig utgangspunkt for oss, sier han – og fortsetter:

– Målvakts- og forsvarsspillet må på plass i returen. Det må sitte. Vi må vinne dueller igjen. Nå ble vi blodfattige og puslete, og da ble det tøft mot et sultent hjemmelag. Vi må opp på et nytt nivå om vi skal ha muligheten, sier Gautestad.

Vanskelig å fokusere

Anniken Obaidlis lillesøster, Mona, ble kåret til Moldes beste spiller av den lokale juryen i Skienshallen. Hun forteller til Romsdals Budstikke at det var tøft å fokusere på kampen etter at storesøsteren ble skadet.

– Det var veldig tungt da hun måtte av, og jeg hadde det i tankene hele tiden. Jeg prøvde å tenke at jeg ville gjøre Anniken stolt, og vi prøvde så godt vi kunne, selv om alle så veldig tungt på skaden og situasjonen, sier hun.

Hun var like ved søsteren da skaden inntraff, og sto der sammen med henne til hun ble båret av banen.

– Hun hoppet opp, ble dyttet litt til siden og landet med kneet ut. Hun sa hun følte noe i kneet som gikk ut til siden. Jeg håper hun kommer fort tilbake.

Svak åpning

Caroline Ruud Helgesen og Gjerpen åpnet klart best i skjebnekampen i Skienshallen. Hjemmelagets nummer fire scoret to kjappe mål og satte tonen for førsteomgangen. Anniken Obaidli scoret Moldes første med et susende underarmsskudd, og hadde mye av æren for at laget holdt følge med motstanderen i åpningen. Etter ni minutter, på stillingen 6-4 til hjemmelaget, steg Obaidli til værs og banket inn reduseringen til 6-5. Det var da hun landet at skaden inntraff. Stillingen var 6-5 da hun ble skadet.

Til pause sto det 19-13 til Gjerpen, etter en ukonsentrert og slurvete omgang av Molde-jentene, som virket preget av det som nettopp hadde skjedd.

Hjemmelagets Ruud Helgesen herjet til tider med Molde-forsvaret25 minutter og 52 sekunder var spilt da Gjerpen scoret nummer 30 og hadde ti mål til gode på Molde.

Vera Bekken scoret tre og Emilie Hovden ett i sluttminuttene, og sørget dermed for å pynte litt på resultatet.