Mandag 16. mai hadde Setnes sluppet sauene sine på beite. Den 17. var hun oppe og så til dem. Da var alt bra. Da hun kom dagen etter så hun først at et lite lam oppførte seg litt rart. Så fant hun flere lam med sår. Og da hun begynte å lete fant hun døde sauer i og ved elva. Oppflerret og ille tilredt.

- Ei stund der så hadde jeg ikke kontroll. Jeg visste ikke hvor mange som var drept eller skadet. Rundt meg var skamferte sauer. Det var ikke noe vakkert syn, sier Setnes. Hun vil ikke spekulere i om det kan være ulv.

- Det er jo en lenger oppe i dalen som har vært utsatt for det samme, så det heller mot ulv. Men det er også mange ute og går med hunder her. For meg vil det være verre hvis det er en hund som står bak dette, sier Setnes.

- Hvorfor det?

- En hund skal det jo være folk bak. Noen som er ansvarlig. Det er jo ikke bra om det er en ulv heller – men det er på en måte mer naturens gang. Mer instinkt. Om det er en hund, så betyr det jo bare at dette kunne vært unngått hvis noen passet på, sier saueeieren. Nå er 11 dyr borte. Hun har mistet en tredel av flokken sin. Setnes driver Åndalsnes camping og har sauene mer som hobby. Sauene er ikke flere enn at hun har navn på dem alle sammen.

- Hvor er sauene nå?

- Nå har jeg hentet dem hjem. Så nå har jeg flere skadde lam i fjøset. I tillegg til fire morløse lam. Så jeg må nå pjuske med dem, så får vi se hvordan de klarer seg, sier hun.