De 700 billettene til Elvis in Church fredag, med Elvis-tolker Morgan Vøien fra Nannestad og Bud i front, var utsolgt for fem uker siden. Fredag var kirka fullsatt i god tid før konsertstart klokka åtte.

En som gledet seg stort, var Bibi Lundkvist. Hun hadde kjørt 100 mil, helt fra Malmø, for å oppleve Morgan Vøien.

– Jeg har hørt ham fem ganger nå, sist på Chat Noir med Delvis Morgan band. Han har bare en fantastisk stemme. Denne musikken betyr alt for meg, forklarer Lundkvist og må tørke tårer bak brilleglassene.

Med band og vokalgruppe

I år er det 40 år siden Elvis Presley døde, noe som har blitt markert landet rundt.

Initiativtaker, produsent og teknisk ansvarlig for Elvis in Church var Molde Janitsjar, for anledningen forsterket med vokalgruppe og band, med André Gussiås på tangenter, Bjørn Ove Hagset på bass, Torstein Fuglseth på gitar og Kolbjørn Venaas jr. på slagverk. Det er første gang denne kvartetten spiller sammen.

Repertoaret besto av roligere låter om tro, håp og kjærlighet, som Always on My Mind, Welcome to my world og mektige Brigde over trouble water, og Christina Frisnes sang «Fever». Amazing Grace ble presentert instrumentelt av janitsjaren, før Morgan Vøien kom ut i sitt råeste Elvis-kostyme og konserten gikk over til låter som Burning Love og You gave me a mountain.

– James Burton, Elvis sin faste gitarist, kom på besøk til oss på Eide. Han fortalte at favorittlåta hans er American Triology, fortalte Vøien.

Lært mye av Skeidsvoll

Etter konserten møtte Romsdals Budstikke en trio som var høyt oppe.

– Kjempeartig! Jeg har jo sunget med korps, men dette blir på et mye høyere nivå. Det er utrolig med et slikt publikum, og å oppleve at Elvis-musikken lever fortsatt. Og jeg har lært så mye av Leiv Skeidsvoll. Dette frister til gjentakelse, sier Morgan Vøien, og forteller at han fikk gåsehud av Zarathustra-introen.

– Jeg blir så rørt. Det låter jo så vakkert bak meg, sier han.

– Et samarbeid som har vært en innertier. Og der kjemien mellom oss har stemt godt, sier dirigent Leiv Skeidsvoll.

Nils-Gunnar Solli forteller at det koster både tid og ressurser for janitsjaren å gjennomføre slike store samarbeid.

– Mange av arrangementene er skrevet spesielt til denne konserten, sier han.

– Med den responsen fra publikum – blir det gjentakelse?

– Ja, det kan jeg si. Det vil skje igjen. Men vi vet ennå ikke når, sier Solli, som har mange prosjekt på gang – blant annet en hylles til Erik Bye i samarbeid med Lars Klevstrand februar neste år.

– Imponerende

I sin hvite Elvis-dress var Morgan Vøien et populært selfie-objekt etter konserten. Også Bibi Lundkvist sikret seg et bilde – selv om hun har mange fra før.

– Hva synes du om konserten?

– Veldig bra. Akustikken var så bra, det var helt imponerende å høre de 50 musikerne på scena. Og Morgan sang mange av mine favorittlåter. Nei, jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, jeg, sier Bibi og får enda en klem av Morgan.

– Var det verdt turen?

– Ja. Å, ja! Jeg er takknemlig for at jeg fikk oppleve dette.

I hvert fall levde musikken i Molde domkirke fredag. Morgan Vøien med korgruppa, Finn Tungehaug, Pål Aure, Ann Helen Berg Vøien og Christina Frisnes. Foto: Vera Henriksen
Ikke en benkeplass var ledig da konserten begynte. Halvannen time seinere ga publikum aktørene stående applaus to ganger. Foto: Vera Henriksen
Bibbi Lundkvist har reist 100 mil for å oppleve konserten i Molde domkirke. Det er sjette gang hun hørte Morgan Vøien, men aldri med maken til bestning. Foto: Vera Henriksen