Oska Sylte Mineralvannfabrikk er mest kjent for ananasbrus og for pærebrus. Ananasen blir av mange også kalt for Moldebrus. Nå er det klart for ekte Moldevann. For etter at avtalen mellom den lokale mineralvannfabrikken og drikkevaregiganten Ringnes ble avsluttet måtte Oscar Sylte AS finne en ny vannkilde.

-  Vi trenger vann som en del av porteføljen vår. Vi har tappet eget vann også for mange år siden, og nå når Imsdal og Farris ikke lenger er en del av sortimentet trenger vi eget vann, forteller Ingunn Sylte til Rbnett.

- Vi har fått en fin etikett  som er designet av Synnøve Hungnes og Kreatoriet. Det er med andre ord klart for kortreist design og kortreist vann.

- Hvor kommer vannet fra?

- Det er det samme vannet vi bruker i brusproduksjonen. Dette er renset, godt vann fra Moldevatnet som er vårt drikkevann. Derfor heter produktet også for nettopp det: Vann!

Nye tider

Samarbeidet med Ringnes startet da Ringnes i 1990 kjøpte seg inn i Sylte med en eierandel på 44 prosent. Sylte-familien har fram til i år hatt 56 prosent av aksjene. Etter 2015 har ikke Sylte lenger noen avtale med Ringnes.

Etter det Rbnett erfarer jobbes det nå med å gjøre om deles av fabrikken til ølbryggeri, for å samle produksjon og distribusjon av mange små og mellomstore lokale bryggeri.