– For 10-12 år siden var det nok bare rundt 50 potensielle kjøpere til et slikt hus i Norge, sier Arne Fredly til VG, på telefon fra Monaco.

– Men andelen ukjente norske rikinger har steget så mye, at vi anslår at det i dag er rundt 500 mulige kjøpere, sier Fredly.

Arne Fredly kommer fra Molde og står oppført med en formue på tre milliarder kroner. Dette gjør han til Norges 80. rikeste.

Det var Finansavisen som tidligere mandag skrev at Fredlys ene av to gigantvillaer på Snarøya legges ut for salg:

En villa på to mål tomt, med strandlinje og en rekke luksuriøse detaljer.

130 millioner

På spørsmål fra VG om hvorfor han legger ut huset midt på vinteren, med så mange sommerlige trekk at den burde vært lagt ut på vårparten, sier Fredly at det var fordi ferdigattesten fra kommunen kom nå. I tillegg eiendomsvurderingen, som viser at hvis den skulle vært nybygd nå, ville hatt en pris på 130 millioner kroner.

– Jeg har over årene brukt atskillig mer på den, så jeg blir uansett taperen her, sier Fredly.

Huset ligger ute til salgs for 130 millioner kroner.

– Rike ukjente

– Jeg har fem-seks interessenter og ett bud på 85 millioner kroner, som jeg synes er litt for knapt, sier Fredly til VG.

At fire av de seks var ukjente for han, mener Fredly bekrefter bildet av at det er mange nye rike ukjente.

Huset er 1010 kvadratmeter, inkludert åtte bad og garasje til ti biler, ifølge VG.

Selv om han oppgir at det kan være 500 som kan by, erkjenner han overfor VG at det er begrenset hvor mange som har råd til en så dyr eiendom.

Til VG sier han: – Det er mange som har eiendommer i Norge med høyere verdi: De fleste ønsker å bygge selv, når de investerer så mye i egen bolig. Men jeg kan tilby et fantastisk hus og eiendom, som folk kan flytte rett inn i, hvor alt er på plass: Komfyrer, vaskemaskiner, kjøleskap og stor vinkjeller, sier Fredly.

Fredly er i dag basert i Monaco. Han eier flere luksusleiligheter i Monaco og Frankrike.

VG skriver at Fredly eier i tillegg en av Norges feteste eiendommer, Munkebakken på Snarøya, som han kjøpte av Kjell Inge Røkke for anslagsvis 200 millioner kroner i 2007.