Det dreier seg om plasseringa av det såkalte YSK-tilbudet, som ble vedtatt lagt til Fræna videregående skole – for så å bli nedlagt på grunn av manglende søkning.

By og land

Brunvoll-direktøren viser til et innlegg hvor Tove Henøen skriver: «I stedet for å tenke helhet og elevenes beste, så benytter Molde anledninga til å kjøre i gang en kamp mellom by og land».

Kamp

Han hevder det er politikerne som gjør dette til en kamp mellom by og land, når det legges distriktspolitiske hensyn i avgjørelsene.

– Når dette tilbudet ikke ble startet opp på grunn av for få elever, på tross av at næringslivet klart har signalisert at dette er et viktig tilbud, er det naturlig for oss å ta opp saken på nytt og be om at det legges der vi mener det burde ligge, sier Terje Dyrseth.

Attraktivitet

Han viser til uttalelsene til gruppeleder Sofie Elisabeth Brekken i Fræna Arbeiderparti til rbnett, der hun peker på at det går buss mellom stedene hver halvtime, og at det ikke er noe problem om linja ligger i Fræna.

– Men når eleven allerede har hatt bortimot en times skoleveg inn til Molde for å komme til korresponderende buss til Fræna, ja da blir det en ekstra hindring. Skolevalg dreier seg også om attraktivitet. Verken Fræna eller Molde er verdens navle, men vi bør ikke underslå at en by som Molde har kvaliteter som ungdommen foretrekker. Det samme gjelder en topp moderne skole. Tilbudet er viktig for næringslivet. Industrien og byggenæringa ga tydelige signal mot flytting av tilbudet i forkant av den politiske behandlinga i høst, sier Terje Dyrseth.