Siden lørdag morgen har et Facebook-innlegg om en voldtekt på Eide blitt spredt i stor skala. Flere hundre personer har delt innlegget og debatten har tidvis hatt svært høy temperatur.

Dramatisk historie

Innlegget fortalte at ei kvinne var blitt teipet fast til en lyktestolpe og voldtatt av fem forskjellige menn, samtlige med klovnemaske, gjennom tre timer natt til lørdag.

Da Romsdals Budstikke tok kontakt med operasjonssentralen til politiet for Nordmøre og Romsdal lørdag formiddag, fortalte operasjonsleder at de ikke hadde fått inn noen melding om dette.

Avkreftet, deretter bekreftet

Mandag ettermiddag kunne Tidens Krav melde at politiet avkreftet voldtektsryktene.

– Vi har ikke mottatt noen voldtektsanmeldelse, og ingen har vært inne hos politiet for avhør, sa kriminalavdelingssjef Alf Rune Rolland på politistasjonen i Kristiansund til avisa.

Mandag kveld kom imidlertid kontramelding fra politiet.

– Vi kan bekrefte at det er anmeldt et forhold, sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad til Romsdals Budstikke.

Etterforsker saka

Det er politiinspektør Ove Brudevoll som leder arbeidet. Han bekrefter at de har satt i gang etterforskning av saken. De har satt i gang vitneavhør og er også i ferd med å kartlegge telefontrafikk.

– Lørdag morgen fikk politiet opplyst at ei kvinne befant seg på voldtektsmottaket i Molde og at hun ønsket kontakt med politiet. Vi var i kontakt med henne lørdag morgen. Hun opplyste da at hun var blitt voldtatt natt til lørdag. På den bakgrunn ble det iverksatt etterforskning ved Molde politistasjon, sier han.

– Det blir foretatt sikring av spor på voldtektsmottaket. Vi skal også ta flere vitneavhør, sier Brudevoll.

Kvinna som har anmeldt voldtekten er i midten av 20-årene.

Kommunikasjonssvikt

Brudevoll sier det er kommunikasjonssvikt som er årsaken til at politiet først avkreftet at forholdet var anmeldt.

Hvorfor politiets operasjonssentral ikke hadde fått inn melding om forholdet på lørdag, er noe uklart, men Brudevoll sier det ikke ligger noen automatikk i at operasjonsleder blir varslet i slike saker.

– Det jeg kan si, er at vi har mottatt anmeldelsen, men politiet har så langt ikke funnet grunnlag til å gå ut med advarsler til publikum, sier han.

Det skal fortsatt være uklart hvor voldtekten skal ha skjedd.

– Hva tenker du om bruken av sosiale medier i slike saker?

– Jeg har ikke fulgt debatten på sosiale medier i akkurat denne saken, så den kan jeg ikke kommentere. Men på generelt grunnlag skal man være forsiktige med å bruke sosiale medier i slike saker, både av hensyn til de involverte og også til politiets etterforskning, sier Brudevoll.