Molde: I februar opererte 19-åringen det høyre kneet for «jumpers knee». Planen var at Roseth skulle være klar til spill igjen etter sommerpausen, men slik gikk det ikke. Nylig måtte han under kniven igjen for å operere et arrvev fra den første operasjonen.

Ikke siden slutten av fjorårssesongen har han fullført en hel fotballkamp.

– Jeg er mildt sagt drittlei. Det tar på. Det har vært en veldig stor tålmodighetsprøve, sier Martin Ove Roseth til Romsdals Budstikke.

Store kontraster

Unggutten ble spådd en lysende karriere, og flere sammenliknet midtstopperen med Vegard Forren. I 2016 hadde han en kjempesesong med debut på G18-landslaget, første A-lagskamp for MFK fra start, eliteseriedebut og seier i juniorenes cupfinale. Både på MFKs G19-lag og i en av landskampene var han kaptein.

I år er 45 minutter i NM-kvartfinalen mot Kongsvinger for MFKs juniorlag, det eneste han har spilt av kamper. Kampen ble spilt like før han gjorde sitt andre inngrep.

– Det er veldig store kontraster. Jeg var veldig på glid i 2016. Jeg hadde håp om å fortsette den trenden i år. Men jeg får ikke gjort så mye med det. Jeg må bare tenke hver gang jeg går inn i gymmen, så gjør jeg det for at jeg skal ut der og bli best, sier han og kikker ut mot kunstgresset på Aker stadion.

Håper han rekker finalen

Også denne sesongen skal Molde spille finale i junior-NM, etter at de slo Stabæk i semifinalen tidligere denne uka. Dersom det går slik Roseth håper, rekker han akkurat å bli klar til å spille finalen mot RBK i Telenor Arena lørdag 18. november.

– Målet mitt er å være med i cupfinalen. Det kan gå at jeg kan spille litt der. Det er en liten gulrot å jobbe mot den. Men jeg får ta det litt som det kommer. Jeg stresser ikke. Det viktigste er å være klar til oppkjøringen til neste sesong.

– Hva vil det bety for deg om du rekker å bli med i finalen?

– Det er veldig viktig for meg at jeg kan være med å bidra i alle fall litt denne sesongen. For sesongen har jo vært en katastrofe for min del. Det var ikke dette jeg så for meg da jeg opererte i februar, sier 19-åringen fra Volda.

Høye ambisjoner

Roseth kom til Molde som 16-åring, og har kontrakt med MFK ut 2018. Etter en tung sesong i år hvor han har gått glipp av mange spennende kamper, er han mer enn klar for at 2018 skal bli et mye bedre år for ham selv.

– Jeg må innrømme at jeg er utrolig misunnelig på den andre juniorspillerne som spiller både Youth League og NM. Jeg hadde jo håp om å være med både der og litt på A-laget. Det er bittert og veldig kjedelig. Jeg har hatt maksimalt med motgang i år, sier Roseth som er sisteårsjunior.

– Hva er ambisjonene for den kommende sesongen?

– Det er å få prøve seg på førstelaget. Jeg vil spille meg til fast plass. Det er tøft med så mange gode stoppere. Men muligheten er der, mener sunnmøringen.

– Jeg var jo med og trente litt før jeg opererte på nytt. Jeg merker at nivået fortsatt er der. Jeg må bare bli skadefri og vise at jeg kan bidra, sier Martin Ove Roseth videre.