Dette blir fjerde nedbemanningsrunden i National Oilwell Varco (NOV). Etter de tre første nedbemanningsrundene har konsernet igjen 110 ansatte i Molde. På det meste var det over 500, medregnet innleide medarbeidere.

Avkrefter spekulasjoner

Det har versert spekulasjoner om at NOV kan komme til å legge ned hele virksomheten i Molde. Terje Korsnes, som er direktør for den såkalte «lifting & handling»-divisjonen i konsernet, avkrefter disse spekulasjonene.

– Vi skal ha aktivitet og kommer til å bli i Molde. Det er ikke snakk om å legge ned lokasjonen, sier Terje Korsnes.

Han opplyser videre at NOV vil bli værende i Grandfjæra – og at konsernet ikke kommer til å selge eiendommen på Hjelset. Der ble virksomheten lagt ned 1. mai i år.

Ukjent antall

– Vi har varslet at vi har startet en prosess der vi vurderer nye nedbemanninger. Vi vet ikke hva resultatet av denne prosessen blir, verken med tanke på antall eller hvordan den vil ramme i Molde, sier Terje Korsnes

Han legger til at alle arbeidstakergrupper og lokasjoner i utgangspunktet vil bli berørt.

– Omfanget vet ikke noe om før vi er ferdig med prosessen, sier Terje Korsnes.

Det var Dagens Næringsliv som fredag meldte at National Oilwell Varco varsler nok en nedbemanningsrunde.

Selskapet har allerede hatt tre nedbemanningsrunder, og på kort tid redusert antall ansatte som følge av svake markedsforhold, redusert ordrereserve og oppdragsmengde.

Nedbemanning

«Styret i selskapet har bedt administrerende direktør om å se på ytterligere tiltak for å tilpasse selskapet til rådende markedssituasjon. Et av tiltakene som vurderes er en ytterligere justering av bemanning», heter det i en melding fredag.

Selskapet har innledet samarbeid med de tillitsvalgte og vil framme forslag til beslutning for styret mot slutten av september, framgår det.

Oljesmellen

National Oilwell Varco er blant virksomhetene som er hardest rammet av oljesmellen. Bråstans i oljeinvesteringene har bremset opp behovet for selskapets boreutstyr og kran- og vinsjesystem til offshorenæringen.

I forrige måned trakk adm. direktør Tor Henning Ramfjord i National Oilwell Varco Norge seg fra stillinga med umiddelbar virkning, etter å ha ledet tre nedbemanningsrunder, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg har hatt gleden av å lede selskapet gjennom stor vekst og utvikling, men det siste året også med krevende utfordringer gjennom en av de største nedbemanningene i norsk næringsliv. NOV er et flott selskap som skal utvikles videre, men jeg har kommet til at det er andre som bør lede dette, sa Ramfjord i slutten av august.

Frode Jensen tok over jobben som adm. direktør, parallelt med rollen som teknisk direktør.

For et drøyt år siden hadde NOV rundt 5000 ansatte og innleide i Norge. 3100 er allerede borte. Nå følger enda flere.

NOV-ansatte blir rammet av nye kutt. Foto: Kjell Langmyren