Brannen i natt skjedde ved en av institusjonen til Aleris Ungplan & BOI, en privat barneverninstitusjon som i høst opprettet ny avdeling i Øverbygda på Hjelset.

Det var én ungdom som bodde på adressen, og det var tre ansatte tilstede. Alle fire ble sendt til sjukehus for sjekk.

– Nå er vi bare glade for at ingen ble alvorlig skadd. Så får vi bruke dagen på å få oversikt over hva som skjedde, og til å informere våre samarbeidspartnere BUF-etat, kommunen, fylkesmannen og politiet, sier Karianne Havnes, regiondirektør for Aleris Ungplan & BOI, Region Nordvest, til Rbnett.

Aleris har lokalt fem bofellesskap, fire i Molde og to i Eide.

Aleris har rammeavtale med Bufetat og Barne- og familieetaten, og har lokalt til sammen 16 godkjente plasser for ungdom mellom 13 og 18 år. Godkjenningen omfatter alle plasseringsparagrafer i barnevernloven.

– Hva skjedde på institusjonen i natt?

– Vi går ikke inn i detaljer nå, men bekrefter at vi hadde en brann, som ble oppdaget av personalet. Alle kom seg ut, men noen hadde pusta inn røyk, og ble da rutinemessig sendt til sjukehus, sier Havnes.

Hun bekrefter at huset fikk så store skader under brannen at det ikke er beboelig.

– Alle blir ivaretatt i henhold til våre rutiner, både ansatte og beboere er flyttet over til et annet hus i Molde kommune som er godkjent for drift, sier Havnes.

– En beboer skal ha tilstått å ha tent på?

– Det ønsker jeg ikkje å kommentere nå. Vi får først ta dette internt.

Avventer rapport

Mandag kveld vil ikke Havnes si så mye mer om saka.

– Vi avventer politiets rapport etter sine undersøkelser, og vil ikke si så mye mer før det. Nå er vi først og fremst opptatt av at de ansatte og beboeren blir tatt vare på, sier Havnet.

De tre ansatte som var tilstede brann-natta har mandag vært i avhør hos politiet.

– Har dere vært i kontakt med naboer for å fortelle hva som har skjedd?

– Ikke ennå, men det er en naturlig ting å gjøre i morgen, forteller Havnes.

Sjelden hendelse

På Aleris' nettside opplyses det at ungdommene Aleris har omsorg for er unge i alderen 13 – 18 år, med adferdsproblemer, og tilleggsproblemer relatert til psykiatri og rus.

– På generell basis kan vi si at også ungdommene på Hjelset har tilsvarende problem. Men heldigvis er det svært sjelden at vi opplever dramatiske hendelser som denne, sier Havnes.

Karianne Havnes er regiondirektør for Aleris boplan Nordvest. Foto: Privat