- Forestillingen handler om at å være en del av flokken er bra, men også kan være vanskelig. Vi kan tråkke hverandre ned, eller vi kan hjelpe hverandre opp. Den er veldig aktuell i dag, forteller Amalie Øyen Skaar, en av 11 dansere i Molde dansekompani.

Tårevåt forestilling

Lørdag danset kompaniet forestillingen «Flokk» i kulturskolens aula i Romsdalsgata. Romsdals Budstikke fikk møte jentene i kulissene før første forestilling.

- Vi danser mest lyrisk, moderne jazz, men ellers blander vi flere sjangere i forestillingen, forteller Anna Grimsmo Øines.

- Hva ønsker dere at publikum skal oppleve når dere danser?

- Vi ønsker å røre hver enkelt. Denne forestillingen har ganske sterk symbolikk. Vi håper den skal bety noe for de som ser på, sier Grimsmo Øines, og legger til at det etter generalprøven var både tårer og klump i halsen i salen.

Vil danse videre

Forestillingen «Flokk» er koreografert av danselærer Elisabeth Ludwig, og det er den første dansekompaniet – som består av fordypningselever ved kulturskolen  gjør alene.

Blant dem er det minst én som ønsker å satse videre på dansen.

- Jeg har lyst til å søke på danselinja i Ålesund, forteller Kirsten Clapperton.

- Hva gjør det å danse med dere?

- Det er ulike grunner til blant oss til det. Men her kan vi være oss selv. Her føler vi oss trygge, sier Amalie Øyen Skaar.

I Molde dansekompani danser: Synne Amundsgård, Helen Bjørnerem, Kirsten Clapperton, Anna Grimsmo Øines, Edvarda Harnes, Ane Haugen Gussiaas, Ingeborg Heggdal, Mathilde Opstad Petterson, Amalie Øyen Skaar, Regine Øyen Skaar.

Forestillingen «Flokk» er og den første dansekompaniet – som består av fordypningselever ved kulturskolen - gjør alene