Ungdomspanelet og Møre og Romsdal fylkeskommune arrangerer i disse dager Ungdommens fylkesting (UFT), og der skulle det kåres "Årets ungdomskommune".

Det var tre kandidater til prisen; Molde, Kristiansund og Eide.

Skrøt av kommunen

To representanter fra hver av kandidatene fikk holde et ti minutters innlegg for sin kommune, og for Eide var det Jonas Heggestad og Oda Konsine Søvik Dyrnes som holdt presentasjonen.

De vant kåringa ved å fortelle om det brede og spennende tilbudet ungdom i kommunen har.

- Noe av det vi er stolte av er at vi har to ungdomsklubber - én i idrettshallen og én på bedehuset. Sammen skaper disse to klubbene gode samlingspunkt med varierte aktiviteter for ungdom i kommunen, fortalte de i innlegget.

De la fram at kommunen også har blant annet en frisklivssentral for barn og unge, miljø innen fotball, håndball, ski, sykling, friidrett, volleyball, innebandy, musikk, dans, drill, 4H og klatring. I tillegg har kommunen et jakt- og fiskelag som arrangerer forskjellige friluftscamper.

Ungdom tatt på alvor

Et annet argument Heggestad og Søvik Dyrnes hadde for å vinne prisen var at i tillegg til alle fritidstilbudene føler de seg som ungdomspolitikere tatt på alvor av politikerne i kommunen.

- Vi blir ofte inkludert i viktige politiske saker, og har blant annet blitt tatt godt med i prosessen om kommunereformen, sier Søvik Dyrnes.

Prisen består av en diplom og 10.000 kroner som ungdomsrådet i årets ungdomskommune skal bruke til prosjekt/tiltak som vil gagne ungdom i kommunen.