Forhandlingene mellom Solskjær og MFK-ledelsen har pågått i to og en halv måned. Etter mye fram og tilbake signerte han i går en kontrakt som varer fram til sommeren 2019.

Etter det Romsdals Budstikke forstår er den interne maktfordelinga i MFK en av flere faktorer som har forsinket prosessen.

Spillerkjøp

Solskjær skal til slutt ha fått innvilget sine krav rundt det sportslige ansvaret. Det betyr trolig at manageren har siste ord når spillere skal selges eller kjøpes. Og at han kan hente inn nye personer i støtteapparatet rundt A-laget neste sesong.

– Har du fått innvilget alle dine sportslige krav?

– Det er viktig for meg at jeg får lov til å bestemme, og Molde vet hvordan jeg gjør ting. Dette er jo et samarbeid, men at jeg får jobbe som en manager skal jobbe, er selvfølgelig avgjørende for meg.

Skryter av Moe

Den hjemvendte sjefen er full av lovord om jobben Erling Moe har gjort.

– Erling har fått sving på sakene i det siste. Han har tatt ansvar og styrt laget på en bra måte. Han er kunnskapsrik og en mann du alltid kan stole på. Erling er en god samtalepartner for meg, og har fått uvurderlig læring mens han har vært sjef, sier Solskjær om mannen som blir hans assistent inntil videre.

Enig med Cardiff

Da Solskjær fikk jobben i Cardiff, tok han med seg hele staben på flyttelasset. Nå har alle jobb andre steder:

Assistent Mark Dempsey er hovedtrener i Haugesund, keepertrener Richard Hartis er fortsatt ansatt i Leeds, fysisk trener Rene Skovdahl er assistent i Hønefoss og speider John Vik er i Vålerenga.

– Kan det blir aktuelt å hente nye ansikter inn i teamet?

– Kanskje, men det er ikke sikkert. Jeg håper de som jobber her nå kan fortsette. Vi får se.

– Når ble du enig med Cardiff om en sluttavtale? Har det påvirket denne prosessen?

– Det er lenge siden jeg var enig med dem. Der har alt vært i orden siden i sommer, så det har ikke hatt noen innvirkning på samtalene med Molde.

Lang prosess

Tor Ole Skullerud ble avskjediget 6. august. Da hadde det lenge vært kjent at han uansett ville gi seg etter sesongen. Og derfor var kontakten med Solskjær allerede opprettet.

– Hvorfor blir du ansatt nå, og ikke i august eller januar?

– Nei, det er mange forskjellige grunner til det. I sommer var jeg ikke helt sikker på at jeg orket å begynne i en sånn jobb igjen. Nå har jeg lyst. Og nå får jeg legge føringer for hva vi skal gjøre i vinter. I alle mine tre sesonger i MFK kom vi for seint i gang.

Nei til utlandet

Før landslagets suksess i høst var det spekulasjoner rundt framtida til Per-Mathias Høgmo. Solskjær vil ikke kommentere om en mulig landslagsjobb påvirket ham tidlig i prosessen med Molde.

4,5 millioner i lønn?

Ifølge MFK har avtalen med Solskjær samme ramme som sist. Det betyr i tilfelle at han får rundt 2,5 millioner kroner i årslønn som manager. Og at Sparebanken Møre betaler rundt 2 millioner i året for en personlig markedsavtale med en av verdens mest kjente nordmenn. Sist han ble ansatt var det daværende MFK-eier Aker som betalte den delen av Solskjærs lønn.

– Hva som står i kontrakten trenger vi ikke snakke om. Men som sist får jeg litt bonus hvis vi vinner gull, smiler Solskjær.