Vedtaket om nedlegging av Vågstranda skule setter sinnene i kok i bygda. Nå blir det diskutert om Vågstranda og Hjelvika skal kutte båndene til Rauma og bli en del av Vestnes kommune.

Søkeprosess

I et Facebook-innlegg skriver Olav Nyhagen at Vågstranda Vel er blitt oppfordret til å sette i gang en søkeprosess om grensejustering i kommunen slik at Vågstranda til og med Farkvam blir flyttet til Vestnes kommune.

Da må de først vite om bygdefolket er enige i dette. Det er ikke bare skoleprosessen som utløser dette, men også endringen geografisk etter at Tresfjordbrua ble åpnet. Utsiktene til bompenger for å passere Veblungsnes gjør ikke akkurat stemningen bedre, da blir det enda dyrere for vågstrendingene å komme til kommunesenteret på Åndalsnes.

Vi tok kontakt med Olav Nyhagen, som er styremedlem i Vågstranda Vel, for å få en utdyping av saka. Han ønsket ikke å kommentere dette ennå utover det han har skrevet på Facebook. Lederen i foreninga, Trond Amundsen, opplyser at de skal ha et styremøte kommende uke, der dette blir tatt opp. Heller ikke han ønsker å kommentere saka før etter at styret har behandlet den.

Lørdag morgen hadde 30 personer delt innlegget på Facebook.

- Forskjellsbehandlet

Mange på Vågstranda føler seg også forskjellsbehandlet i forhold til Innfjorden, der bygda fikk kjøpe skolen og etablere privatskole. Slik får ikke Vågstranda det.

Vågstranda Vel har tidligere gjennomført en uformell undersøkelse blant bygdefolket. Der spurte de om hva folk vil dersom Rauma kommune blir slått sammen med andre. Et overveldende flertall sa da at Vågstranda bør gå sammen med Vestnes.