MOLDE: Lørdag spilles kampen «alle» i Nordmøre og Romsdal snakker om for tida. Kristiansund BK skal spille sin aller første kamp på toppnivå – 13 år etter at sammenslåingsklubben startet opp med sin første kamper i 3. divisjon.

Var med på oppstarten

Klubbens aller første hovedtrener var Erik Brakstad. Han avsluttet sine to sesonger der med å ta KBK opp til 2. divisjon, og var sånn sett den som startet oppturen for de mørkeblå. Men når laget lørdag spiller sin første eliteseriekamp, blir det uten Brakstad på tribunen.

– Nei, jeg skal ikke på kampen. Jeg var den første treneren der oppe, men det er kanskje ikke så mange som vet at jeg også ble utnevnt til æresmedlem i KBK. Jeg syns kanskje de kunne invitert et æresmedlem til en sånn historisk kamp, sier 65-åringen.

– Er du skuffet?

– Nei, det er jeg egentlig ikke. Hvem husker det som skjedde lang tid tilbake, ved en sånn anledning?

– Så da må du ta kampen fra TV-skjermen?

– Ja, så sant det ikke kommer en invitasjon fra KBK, sier han og ler.

Følger fortsatt med

Brakstad var mannen som ledet Molde til Champions League i 1999. Det var derfor store kontraster fra det å være med i europeisk toppfotball, til å trene et lag i breddefotballen på Nordmøre noen år seinere.

– Det var jo et stort sprang. Jeg husker jo tilbake til tida i MFK som veldig positiv. Jeg fikk være med på mye. To seriesølv og Champions League som jeg aldri ville byttet ut med et seriemesterskap en gang. Jeg syns det var greit i KBK. Det var et spennende prosjekt å være med på, sier Brakstad som fortsatt følger med KBK.

I dagens stall er det bare Andreas Rødsand som er igjen fra tida Brakstad var trener i klubben.

– Det var en fin gjeng der, så jeg har et veldig positivt inntrykk av dem som var der. Jeg har sett litt på kampene som har gått på TV derfra. De har gjort en veldig god jobb der, mener Brakstad som i dag er lærer på Bekkevoll ungdomsskole.

Molde-supporter

Selv om han har vært i begge klubber som skal ut i aksjon i lørdagens serieåpning, er det absolutt ingen tvil om hvem han håper tar seieren.

– Jeg har jo vært medlem i Molde siden jeg var ni år, så det er jo hele livet mitt. Jeg håper MFK gjør det best mulig, sier Brakstad.

– Hva tenker du om kampen?

– Jeg er ganske overbevist om at Molde kommer til å vinne kampen. Molde har vist gode resultater i en del kamper. Det som skjedde sist helg, tror jeg bare gir alle en sterk revansjelyst. Jeg tror kvalitet slår ut innsats og det spenningsnivået KBK kommer med. Derfor er jeg ganske trygg på at Molde kommer til å vinne. Men de må ikke gi dem lillefingeren. Da kan det fort bli en kamp som mot Aalesund, sier den tidligere MFK-treneren og legger til at Molde langt fra kan ta lett på kampen.

– Jeg forsto det som at Molde var bra den første halvtimen mot AaFK, men at det raknet da de slapp inn det første målet. Sånn kan det jo også bli mot Kristiansund. MFK kan ikke forvente at KBK skal ligge høyt. Det blir mye spill mot etablert forsvar, og man må være obs på kontringer imot. Når Molde får på plass en islending eller to, så er jeg ganske overbevist om at Molde kommer til å vinne, sier Brakstad.

– Hvordan tror du årets sesong for MFK vil bli?

– Det er en del spørsmål som ligger i lufta. Greier de å holde nivået de hadde mot Malmö og København, så er de et topplag. Så blir jeg mer skeptisk når de får sånne resultater som mot AaFK. Selv om det er treningskamper, syns jeg det er viktig å ha en vinnervane, sier han.

Starten: Erik Brakstad (t.h.) og Bjørnar Bugge jubler etter at KBK sikret seriemesterskapet i 3. divisjon 2005 og rykket opp til 2. divisjon i klubbens andre sesong. Foto: Kai Bolsø Foto: Kai Bolsø