Molde: Totalt 46 kommentarer kom inn under høringsrunden. 32 av dem var motstandere mot firefeltsveg i dagen mellom Bolsønes og Årø – de fleste av disse var også motstandere mot Møreaksen. Det kommer fram i sakspapirene til Plan- og utviklingsutvalget.

Sju av høringsuttalelsene trekker fram en tunnelløsning fra Bolsønes og østover som det beste alternativet, mens tre vil ha forlenget tunnelen til Eikrem, og deretter en videreføring av vegen til Lønset. To skisserer andre tunnelløsninger.

Som Romsdals Budstikke har skrevet om tidligere, er Molde Næringsforum delt i sitt syn, og har bedt om flere tilleggsvurderinger.

Måtte ha startet på nytt

I en kommentar til alle de negative innspillene på firefeltsveg i dagen, skriver rådmannen at «dersom en skal følge majoriteten av dem som har gitt uttale, måtte en starte helt på nytt med planleggingsarbeidet. Dette innebærer stor risiko på flere andre områder og vil forsinke nødvendige investeringer».

Rådmannen mener videre at det er «helt nødvendig å sikre realisering av nye trafikkløsninger så snart som mulig» og at det derfor må gjøres prinsipielle avklaringer nå.

Køproblematikken inn og ut av byen øst for sentrum, støyproblem for beboerne her, samt trafikkøkningen som vil komme av det nye fellessjukehuset, er moment som trekkes fram som vesentlig for at det haster å ta en avgjørelse.