Den polske vogntogsjåføren som stakk av etter en utforkjøring i Gudbrandsdalen, er ifølge politiet på veg hjem til Polen. Det var ingen ledige varetektsplasser, og derfor valgte politiet å slippe ham etter avhør. Mannen er tiltalt for promillekjøring og uaktsom kjøring, og svært mange har sett videoen der vogntoget kommer skjenende mot den møtende trafikken.

– Mannen er lovlig stevnet til hovedforhandling i Lillehammer 17. oktober, uten at vi dermed har noen garanti for at han vil møte i retten, sier påtaleansvarlig Jane Lundstadsveen i Innlandet politidistrikt til GD.no.

Ulykka skjedde ved Lora sist søndag. Politiet hadde fått tips om vinglete kjøring, og like etter klokka 17 kom meldingen om at vogntoget hadde veltet. Den polske sjåføren hadde stukket av, men han ble pågrepet en time seinere. Mannen skal ha hatt ca 1,2 i promille, men politiet venter på det endelige resultatet fra blodprøven.

Ifølge GD.no skal mannen i avhør ha nektet for å ha kjørt med promille. Vi har tidligere meldt at 59-åringen hadde erkjent å ha kjørt ruspåvirket, men dette viser seg ikke å stemme. Politiet har imidlertid flere vitner som skal ha sett svært vinglete kjøring.

Her gikk det nesten galt - se video: