Nesten uten unntak er det stor glede blant «mannen og dama» i Storgata onsdag. Ole Gunnar Solskjær ønskes hjertelig velkommen tilbake!

Rbnett tok ei runde på byen klokka 14 onsdag. Først stakk vi innom den lille og koselige kafeen Latte Liten. Pål Slettvold var travelt opptatt bak disken. Så travelt at han ikke hadde fått med seg den store nyheten.

- En smule overraskende

- Ole Gunnar?!?!? Ja vel! Det var en smule overraskende. Jeg trodde ikke lenger at han var blant de heiteste kandidatene. Men det blir utvilsomt en god løsning at han kommer tilbake til MFK. Han har jo fått det til før, så han klarer det sikkert igjen. Han har et navn som ingen andre i Fotball-Norge har, så dette er gode nyheter, sier Pål Slettvold.

Han understreker at Erling Moe har gjort en imponerende jobb, og gleder seg over at han fortsetter i trenerteamet. Men det kan bli andre boller med Solskjær med tanke på eliteserien neste år. Da forventer Slettvold at MFK er tilbake i toppen.

- Spennende!

Oddrun Beyer Holm var invitert ut på lunsj av sin venninne Elin Gilde Silseth. Det var på tide, for invitasjonen var fra jul i fjor. De satt på Latte Liten da Rbnett var innom. Begge gledet seg over den store nyheten.

- Spennende. Det er min første reaksjon. Jeg tror Ole Gunnar har hatt mange omganger med seg sjøl før han bestemte seg for MFK igjen. Det betyr at han er motivert. Dette har jeg stor tro på. Men han får laget litt på et sølvfat nå. MFK har vært gode i høst, understreker Oddrun Beyer Holm, som skal på kamp mot Celtic torsdag kveld.

- Jeg er ikke fullt så fotballinteressert. Så jeg skal ikke på kampen. Men i likhet med Oddrun tror jeg Ole Gunnar Solskjær er en veldig god løsning for MFK. Dette blir bra for klubben, mener Elin Gilde Silseth.

- Ikke begeistret!

21 år gamle Saye Gortor ler godt når han forteller at han ikke er så spesielt begeistret over at Solskjær returnerer til MFK. Det har sin forklaring.

- Jeg synes ikke noe spesielt om denne nyheten, for jeg er RBK-supporter, ler Saye.

– Jeg kommer egentlig fra Orkanger, men har bodd i Molde i fem år. Jeg tror ikke Molde blir så veldig mye bedre umiddelbart, de er allerede i god høstform. Men det er klart at laget blir en trussel igjen i eliteserien neste år, med Solskjær som trener, sier 21-åringen.

- Hadde magefølelsen

Alf Dyrhaug fra Skåla har hatt Solskjær som magefølelse lenge. Han var sammen med søstrene Borghild Dyrhaug Grande og Sølvi Dyrhaug Bergset da vi traff dem i Storgata.

- Bare vent, snart kommer Solskjær! Det har jeg sagt lenge. Det er et viktig og riktig valg av både MFK og Solskjær. Og sikkert dyrt, men det gjør ikke noe, bare ikke du og jeg må betale, ler Alf Dyrhaug.

- Det er et godt tegn for MFK at Solskjær kommer tilbake. Alle som har sittet på gjerdet, hopper nok ned nå. Dette betyr at MFK øker attraktiviteten, sier Dyrhaug.

- Vi er helt enig i alt Alf sier. Skriv det. Solskjær er rett mann, ler søstrene hans.

- Nydelig!

Siste vi snakker med på dagens runde er Maren Akselsen. Hun er på vei til frisøren. Og har Solskjær på hjernen i dag. – Er det ikke nydelig? For en herlig nyhet. Velkommen tilbake, Ole Gunnar! Jeg er kjempeglad for at du er tilbake i MFK. Jeg har sagt det hele tida. Han kommer tilbake. Nå har det skjedd, og det er glimrende nyheter!