Påskeuka markerer avslutninga for vinterens Stikk Ut-sesong, og i år ble det drømmepåske med 22.000 registrerte turmål, skriver Stikk Ut i ei pressemelding.

Totalt er det registrert 150.000 turmål i løpet av sesongen. Det er 20.000 turer færre enn rekordåret 2022, men det ble satt ny rekord for antall skiturer – med 43.000.

Det er Damefallet i Moldemarka som er den mest besøkte skituren, med 2531, og Lillevatnet i Ålesund som er den mest besøkte fotturen, med 3994.

– Vi retter en stor takk til Møre og Romsdal Skikrets, idrettslagene, Stikk Ut- kontaktene og de frivillige rundt i kommunene som har vært med på å tilrettelegge for de 300 turmålene i årets vintersesong, sier Hilde Ellingsæter, som er Stikk Ut-ansvarlig i Sunnmøre Friluftsråd, i pressemeldinga.

De retter også en stor takk mot alle som har brøytet parkeringsplasser og kjørt opp løyper.

– Det legges ned en enorm dugnadsinnsats i regionen vår for at det skal være enkelt for folk flest å komme seg ut og på tur og nyte det beste livet har å by på, sier Ellingsæter sammen med prosjektleder Liv Synnøve Hoel fra Friluftsrådet i Nordmøre og Romsdal.

Årets 500 sommer-turmål lanseres 20. april, og alle husstander i fylket kan forvente å få kartet i posten i slutten av måneden. Sesongen er i gang 1. mai.