Molde: Moldeordfører Torgeir Dahl reagerer sterkt på Borgerlistas gruppeleder Terje Tovans utsagn om at Vegvesenet og posisjonen i kommunen for lenge siden har bestemt seg for å fraråde tunnel fra Bolsønes og østover. Politisk bestemt med Høyre i førersetet, mener Tovan.

– Tøv, mener Dahl.

– Dette er en vurdering fra Statens vegvesen. Vegvesenet har selvfølgelig utarbeidet rapporten helt fritt og på sine egne faglige vurderinger. De har sin integritet, sier Dahl.

– Konspirasjonsteorier

Han er lei det han kaller konspirasjonsteorier fra politiske motstandere.

– Jeg er lei disse konspirasjonsteoriene. Det er kommunestyret som har bedt Vegvesenet gjøre denne vurderingen, da er det ordførers plikt og sørge for at vurderingen blir gjort. Jeg blir provosert over at et kommunestyremedlem tydeligvis mener ordføreren ikke oppfyller kommunestyrets vedtak, Det vil jeg sterkt imøtegå, sier Dahl.

Vil ikke konkludere

Vegvesenet anbefaler i rapporten at kommunen holder seg til Bypakken, og skrinlegger tunnelalternativene fra Bolsønes og østover. Men sjøl om anbefalingen fra Vegvesenet er klar så vil ikke Dahl konkludere for sin egen del.

-Jeg vil ikke konkludere foreløpig. Dette er et område med stor betydning og mange er redd for konsekvensen av å sette på så mye trafikk som Møreaksen etter hvert vil generere. Jeg vil gå grundigere ned i materien før jeg gjør meg opp noen personlig mening. Og jeg vil høre presentasjonen fra Vegvesenet på mandagens folkemøte.

Fritt grunnlag

På mandag skal Vegvesenet og kommunen holde et åpent informasjonsmøte på rådhuset om den nye utredningen.

-Har innbyggerne noen reell mulighet til å påvirke i denne saka?

–Ja, for all del. Når vi har et folkemøte så er det meningen at den som ønsker skal komme med innspill og forslag. Så skal rådmannen utarbeide en sak som vi behandler politisk på fritt grunnlag.

Strategisjef Kjetil Strand i Vegvesenet avviser bestemt at Vegvesenet på noen måte er blitt påvirket i arbeidet med rapporten.

– Selvfølgelig ikke. Dette er fullt og helt vårt sjølstendige arbeid med våre faglige vurderinger, sier Strand.