– Når Molde, Nesset og Midsund slår seg sammen 1. januar 2020 så må vi ha på plass et nytt kommunevåpen. Det vil vi gjerne ha hjelp til, sier ordfører i Nesset Rolf Jonas Hurlen, som leder kulturbyggingsgruppen i storkommuneprosjektet.

Festkomité

– Eller festkomiteen som jeg liker å kalle det, ler Hurlen, før han legger til at kommunevåpen og slagord er viktig for å bygge en ny og felles identitet.

– Derfor er det ekstra kjekt å se om det finnes noen fellesnevnere i de tre kommunene som kan gå inn i et nytt kommunevåpen. Hva er vi stolt av, hva symbolisere oss best?

– Så her er det bare for folk å slippe sine kreative kreftene løs?

– Det er det. Jo flere som sender inn forslag, jo bedre. Kanskje kan dette være noe som skoleklasser vil prøve seg på? sier Hurlen og oppfordre interesserte til å gå inn på nettsida nyemolde.no. og laste opp sin tegning eller skrive sine tanker der.

Proffe jobber videre

10. januar er fristen. Kulturbyggingsgruppen vil gå igjennom alle forslagene. Etter at fellesnemnda i sin tur har sagt sitt så skal minst tre profesjonelle aktører inviteres til å tegne ut forslag.

– Fellesnemnda for de tre kommunene tar den endelige avgjørelsen i juni eller høsten 2018, forklarer Hurlen.

– Har du noe forslag sjøl?

– Ikke noe forslag, men jeg har lekt meg litt med å sette sammen de tre kommunevåpenet til et nytt. Det ble et merkelig kommunevåpen, en kval som svømmer opp Mardalsfossen. Det var for å få i gang fantasien.

Slagord

Hurlen er også ute etter slagord. I dag har de tre kommunene vært sitt slagord: «Stikker seg ut» (Molde), «På veg mot toppen» (Midsund) og «Jeg velger meg Nesset» (Nesset).

– Her trenger vi også noe felles som symboliserer den nye kommunen inn i framtida.

Hurlen legger til at dette ikke er noen konkurranse.

– Vi legger det ikke som konkurranse. Målet er å få så mange innspill som mulig så vi kan hente ut noen hovedtrekk å jobbe videre med. Men alle som sender inn forlag skal få en liten oppmerksomhet.

En kval opp Mardalsfossen. Rolf Jonas Hurlen har lekt seg med å sette sammen de tre kommunevåpen til et nytt. Foto: Tegning: Rolf Jonas Hurlen