Søndag kom nyheten om at nesten 3.500 medlemmer i Fellesforbundet gikk ut i streik etter brudd i meklingen med NHO Reiseliv.

På en pressekonferanse mandag sa leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum, at partene ikke er noe nærmere hverandre enn hva de var lørdag.

– Vi vil utvide konflikten til seks nye fylker, med 2.447 nye medlemmer, sa Eggum.

180 medlemmer tas ut

Lørdag 30. april klokken 08.00 skal 180 medlemmer i Nordmøre og Romsdal tas ut i streik.

I Molde kan blant annet 26 organiserte ansatte på Scandic Seilet Hotel, 24 på Quality Hotel Alexandra og ti på Molde Fjordstuer måtte streike.

Holder åpent hvis streik

Administrerende direktør i Classic Norway, Runar Myklebust, sier at dersom ikke konflikten løser seg innen lørdag 30. april, vil medlemmene av Fellesforbundet ved Molde Fjordstuer være i streik fra denne datoen.

– Vi hadde et møte med tillitsvalgt ved Molde Fjordstuer onsdag og ser at vi, innenfor gjeldene regler og avtaler, kan holde driften ved hotellet i gang.

Myklebust sier at dette vil bli gjennomført av ansatte ved hotellet som ikke er organisert.

– Vi vil med bakgrunn i dette også kunne gjennomføre konfirmasjoner som planlagt. Så håper vi selvfølgelig at partene finner en løsning på konflikten så raskt som mulig.

– Inne i en kartleggingsfase

Distriktsdirektør i Scandic Norge, Gry Eriksen, sier at de med all sannsynligvhet må foreta noen tilpasninger i hotelldriften dersom ikke konflikten opphører innen lørdag.

– Vi er nå inne i en kartleggingsfase for å planlegge eventuelle driftstilpasninger. Vi søker å tilstrebe at konflikten ikke skal gå utover gjestene våre, som er det viktigste for oss nå.

Eriksen sier at gjestene vil få informajon så fort beslutningene er tatt.

– De må også gjerne ta kontakt med oss på e-post, telefon eller Facebook, dersom de lurer på noe vedrørende driften på Scandic Seilet.

På hotellet i Molde har de ingen konfirmanter denne helgen.

Tilpasser driften

John Bjørke er direktør ved Quality Hotel Alexandra. Han sier at dersom medlemmene ved hotellet blir tatt ut, skal de forsøke å holde åpent så langt det er mulig – til det beste for gjestene og av hensyn til medarbeiderne som ikke er i streik.

– Vi vil tilpasse driften til de forutsetninger vi har, innenfor de etablerte regler og praksis i slike konfliktsituasjoner. Hotellene har løpende dialog med våre kunder, og vi gjør det vi kan for å løse situasjoner som oppstår.

– Hva vil konsekvensene være dersom dere må stenge?

– Det vil gi mange av våre gjester problemer, men vi vil gjøre vårt ytterste for å ivareta de på best mulig måte.

Bjørke sier at alle som skal ha konfirmasjon hos Quality Hotel Alexandra er kontaktet og informert om situasjonen.

– Her har vi ordnet oss på best mulig måte for gjestene som skal ha konfirmasjon hos oss.

Administrerende direktør i Classic Norway, Runar Myklebust, sier de vil holde Molde Fjordstuer åpent selv om de rammes av streiken. Bildet er tatt tidligere. Foto: Odd Roar Lange