Etter mange dager og netter med regn er det fint vær på veg. Dette sier Meteorologisk Institutt om været på våre kanter for de neste dagene.

Søndag

Skiftende bris, opp til nordvestlig frisk bris på kysten av tidlig på dagen. Stort sett opphold og perioder med sol.

Mandag

Sør-Norge Nordlig bris, opp i frisk bris på kysten fra Lindesnes til Karmøy, samt først på dagen i Ytre Oslofjord. Stort sett pent vær, men mulighet for spredte regnbyger nord for Trondheimsfjorden fra om ettermiddagen.

Tirsdag

Sør-Norge Skiftende bris, overveiende nordlig bris på kysten av Vestlandet sør for Stad. For det meste pent vær.

Her er noen forslag til hva du kan gjøre på søndag:

Bjørnsund

Ta båten til Bjørnsund. Rutebåten går nå fra Harøysund. Avgang søndag klokka 11.00 hvis du vil legge søndagsturen ut til fiskeværet. Ta med egen mat og klær som holder deg varm selv om det blåser.

Utsikt over havet

Ta en tur til Fanghol ved Eidskrem på Fastlands-Aukra. Parker bilen ved den nedlagte skolen, gå et par hundre meter i retning mot Molde og følg skiltingen opp til Svartnakken. Det er en bratt start på turen, men etter 20-30 minutter kan du nyte en fenomenal utsikt over Julsundet, Otrøya, Aukra, Fræna og Sandøy.

Rundt Skarvatnet

Denne turen er lettgått og du kan ta med barnevogn eller bruke rullestol. Det er en av de mest populære turene i Stikk Ut-programmet.

Sjekk "sjøormen"

Atlanterhavsvegen ved Vevang har fått en ny attraksjon. Den mye omtalte marmorormen ligger i naturen like ved den nye parkeringsplassen på venstre side av vegen like etter at du passerer Vevang på vei mot Averøy. Kort gåtur fra parkeringsplassen. Det er spisesteder langs vegen - og både Bryggjen i Bud og Bjartmars favorittkro kan nevnes. likeså en tur med båt ut til Håholmen.

Fottur til stølen

En flott søndagstur på sørsida av Romsdalsfjorden. Kjør til Innfjorden og ta turen opp til Bøstølen. Du kan kjøre et stykke og gjerne parkere på Hersla og gå langs grusvegen derfra. Ta med egen mat.

Hurtigruten

Har du seilt over Hustadvika med Hurtigruten? Hvis du vil kan du ta skipet fra Kristiansund klokka 17.00 Med ankomst Molde klokka 20.45. Middag spiser dere om bord.

Fotball i Ålesund

Molde spiller fotballkamp mot Aalesund på Colorline stadion søndag klokka 15.30. Spis middag hos den økologiske restauranten Søstrene Fryd etter kampen.

Utsikt fra knausene over Fanghol. Foto: Odd Roar Lange