Helge Orten har gitt nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Høyre beskjed om at han stiller seg til rådighet for Høyre ved Stortingsvalget i 2017 og ønsker en ny periode på Stortinget.

Det fremgår i en pressemelding onsdag.

Motivert for ny periode

Nominasjonskomiteen i Høyre har sendt ut brev til representantene med forespørsel om de ønsker å fortsette. Dette er første steg i en omfattende nominasjonsprosess i partiet og som skal avgjøres i nominasjonsmøte 29. oktober 2016.

- Arbeidet på Stortinget har vært givende, særlig med partiet i regjering og store muligheter til å påvirke styringen av landet. Min første periode har gitt mersmak, og jeg føler at jeg har blitt skikkelig varm i trøya. Om partiet ønsker det, er jeg veldig motivert for en ny periode, sier Orten, som sitter i transport- og kommunikasjonskomiteen.

- Føler meg privilegert

I pressemeldingen sier Orten at for en som er opptatt av samfunnsutvikling og er politisk engasjert, er Stortinget den beste plassen å være.

- Her utformer vi politikk for hele landet og vedtar landets lover og budsjett. Jeg føler meg privilegert som har fått muligheten til å representere innbyggerne i Møre og Romsdal i nasjonalforsamlingen.

Fremtidig verdiskaping

Orten har alltid vært opptatt av samferdsel, og synes en god infrastruktur i Møre og Romsdal er viktig og avgjørende for at vi fortsatt skal være blant de beste verdiskapingsområdene i landet.

- Jeg har engasjert meg spesielt i arbeidet med en fergefri og opprustet E39 fordi det vil bygge sammen fylket vårt og legge til rette for fremtidig verdiskaping. For meg har det vært en ekstra motivasjonsfaktor å kunne jobbe målrettet for realisering av disse viktige prosjektene for vårt fylke, og det ønsker jeg å fortsette med.

Gir seg som tillitsvalgt

Etter 14 år som tillitsvalgt representant for Høyre i Stortinget ønsker Elisabeth Røbekk Nørve å gi stafettpinnen videre.

- Jeg føler meg svært privilegert og takknemlig overfor mitt parti Høyre og alle andre som har støttet meg og gitt meg den store tilliten det er å få representere Høyre på Mørebenken og Stortinget i så mange år, sier Nørve i en pressemelding.