Molde kommune vil etablere en større kommune dersom kommunestyrene i Midsund, Nesset og Gjemnes ønsker å fortsette samarbeidet med utgangspunkt i inngåtte intensjonsavtaler.

Mens alle 46 voterende støttet prosessen som har vært gjort, ble det en liten splittelse på voteringen over å etablere større kommune. Senterpartiet og Miljøpartiet De Grønne stemte imot å vedta en ny kommune med de kommunene som gjør tilsvarende vedtak i sine kommunestyrer.

På punkt tre, som handlet å fortsatt ville etablere en større kommune om ikke alle de andre andre ønsker det, var det bare Senterpartiets tre representanter som stemte imot. På punkt fire, som gjalt å holde døra åpen i forhold til andre kommuner som tar kontakt frem til 1. oktober, var det også bare SP som stemte imot.

Her ønsket SV å fjerne en setning i innstillingen om at ønsket om å slå seg sammen var knyttet til ambisjonen om størst mulig kommune på Romsdalshalvøya. Dette støttet SV, SP og MDG, med totalt 7 representanter å fjerne, og ble dermed stående.

Ordfører Torgeir Dahl var fornøyd med det store flertallet, men hadde ønsket seg et enstemming vedtak.

– Vi som største kommune må ha respekt for at de har ønsket et samarbeid med oss. Jeg ville vært lei meg om vi ikke fikk hjelp om vi skulle spurt om det, og er derfor forundret over at Senterpartiet er imot sammenslåing, sa Dahl.

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke!