Sykehusledelsen i Møre og Romsdal setter inn nye sjefer i psykiatriledelsen. Dette skjer kort tid etter omfattende avsløringer i VG, men skal i følge assisterende sykehusdirektør Helge Ristesund ikke ha sammenheng med avsløringene om at pasienter i Møre og Romsdal ble liggende tre ganger så lenge i belteseng som i de øvrige sykehusene i Norge.

Han blir ny sjef

- På grunn av at klinikksjef for Klinikk for psykisk helse i Møre og Romsdal, Ketil Gaupseth, er sykemeldt har vi konsituert Karl Arne Remvik i denne stillingen. Han skal ha jobben frem til 1. februar neste år, sier assisterende sykehusdirektør Helge Ristesund til Rbnett.

Det var VG som først omtalte saken.

- Har dette sammenheng med den massive medieomtalen den siste tiden?

- Den har ført til at vi hadde behov for å følge opp situasjonen tett. Men jeg verken kan eller vil kommentere om sykemeldingen.

Vi hadde uansett kommet til å erstattet en leder på dette nivået ved en sykemelding uavhengig av medieomtalen, sier Ristesund.

- Vi håper at Gaupseth er tilbake i jobben 1. februar.

Tilsynssak

Varsling fra de ansatte har ført til at Fylkeslegen i Møre og Romsdal har åpnet tilsynssak.

Ristesund bekrefter videre at det også er konstituert ny avdelingsleder for sykehuspsykiatri i Møre og Romsdal, etter Brit Ingunn Hana.

Den konstituerte avdelingslederen sitter til en ny avdelingsleder er på plass 1. januar.

– Gaupseth har planlagt dette skiftet av avdelingsleder før denne situasjonen kom, men vi har nå en midlertidig løsning frem til nyttår, sier Helge Ristesund.