– Jeg er svært glad avtalen om å finansiere Heimevernsdistrikt 11 og Setnesmoen leir med 15 millioner kroner for 2017 kom på plass. Det ble en god dag da avtalen ble inngått mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre litt etter klokka 14 tirsdag, sier parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet, Harald Nesvik, til Romsdals Budstikke.

– Nødvendig

Nesvik forteller at han har lagt ned betydelig arbeid for å få enighet i budsjettforhandlingene om å opprettholde Setnesmoen og HV11.

Nå starter jobben

Forhandlingene mellom regjeringspartiene og samarbeidspartiene ble ført av Trond Helleland (H), Trine Schei Grande (V), Knut Arild Hareide (KrF) og Harald Nesvik (Frp). Samtidig forhandlet Helleland og Nesvik med Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre for å få flertall for langtidsplanen for Forsvaret. Forhandlingene konkluderte med at det skal lages en landmaktsstudie neste år.

– I landmaktsstudien vil alle sider ved Hærens aktivitet bli gjennomgått, også Heimevernet, forklarer Nesvik.

– Hva skjer med Setnesmoen videre?

– En gledens dag

Nesvik roser samarbeidspartnerne for å være konstruktive i forhandlingene. Det gjelder også Arbeiderpartiet.

Også Helge Orten (H) er svært fornøyd med at setnesmoen er sikret drift ut 2017.

– Dette ble en gledens dag. Enigheten om penger til Setnesmoen gir oss noe mer tid til å belyse hvorfor HV11 og Setnesmoen bør bestå på permanent basis, sier Orten til Romsdals Budstikke.

Han er svært fornøyd med at folk har vist så stort engasjement for Forsvaret generelt, og for HV11 spesielt.

– Jeg håper at når man skal diskutere Hærens framtid, klarer å se helheten for Heimevernet, ikke bare se Heimevernet