Daglig leder Kristoffer B. Jenssen presenterte situasjonen for Prezioso Linjebygg AS.

– Prezioso Linjebygg har over 5000 ansatte i 17 land. Fordeling på omsetningen er 61 prosent offshore, 17 prosent onshore, 15 prosent kjernekraft og 7 prosent annen industri. I Norge er hovedkontoret i Molde.

I Molde har vi redusert antall ansatte fra 78 i 2014 til 62 i dag. Vi trodde ikke det skulle vokse inn i himmelen, men heller ikke at vi fikk denne bratte kurven nedover. I fjor tapte vi penger og hadde en nedgang på over 30 prosent. Det er tøft. Det foregår betydelig omstrukturering og vi er nå på runde tre med oppsigelser. Noen får jobber internt, andre må slutte. I tredje kvartal 2014 var vi 600 ansatte i Norge. Estimatet mot slutten av året er at vi er i overkant av 500 ansatte.

Vi har nylig etablert kontor i Bergen, som følge av kontrakt med Statoil. Vi har kontrakt på Aasta Hansteen, selv om det ikke kommer i gang før om et par år. Og vi har en langsiktig kontrakt med BP. Vi har langsiktige kontrakter innen ISO (isolasjon, stillas og overflatebehandling) og spesialiserte tjenester mot offshore og landbasert industri.

Den 19. mai ble vi en del av ALTRAD, så til sammen er vi nå en del av et konsern med en omsetning på over 20 milliarder.

Investeringene på norsk sokkel har gått ned. Den gode nyheten er at det vil stabilisere seg.

Det forventes en økning i drift og vedlikehold. Det bygges mye nytt, og få installasjoner tas ut av drift. Alle disse skal vedlikeholdes.

Prognosen for 2017-18 er at vi regner med en omsetningsøkning på ti prosent som følge av nye, langsiktige kontrakter.

Mulige omstillingsområder er vindkraft, oppdrettsanlegg, forsvar og samferdsel.

Vi har klokkertro på det vi driver med og ser det som viktig at vi er konkurransedyktige på alle parametre vi blir målt på.