Det er Åndalsnes Avis som melder dette torsdag kveld. Professoren mener den tidligere Ap-representanten har bedratt velgerne i Rauma når hun velger å trekke seg fra partiet kun dager etter valget.

- Uanstendig

- Jeg synes det er helt uanstendig etter valget – og fullstendig mangel på respekt for demokratiet. Velgerne har stemt på henne som Ap-representant. Hvis ikke hun vil vise en slik respekt, er det opp til Høyre å sørge for anstendighet – nemlig ved at en av Høyres representanter stemmer på Aps kandidat. Ellers mister folk respekt for valget, sier Aarebrot.

- Burde ikke ventet

Aarebrot sier videre at Nauste burde ha stilt til valget som uavhengig kandidat og ikke vente til noen dager etter valget med å trekke seg fra Arbeiderpartiet.

- Det er så påfallende raskt, at en kan mistenke henne for å ha planlagt dette, sier han til avisen.

- Det må være lov å følge sin samvittighet, men man må ha respekt for velgerne. Arbeiderpartiet i Rauma må i det minste få tid til å gjøre noe galt før hun trekker seg. Hun må jo ha vært enig med partiet i forbindelse med nominasjonen? Nei, dette er direkte uappetittlig. Timingen er helt uakseptabel.

Klager på valget

Avisen kunne tidligere i kveld melde at velger Ann Helen Bruaset har levert inn en klage på valget i Rauma, alle med stemmerett kan klage på valget. Valgforskeren tror imidlertid ikke at klagen kommer til å få medhold fra kommunal- og moderniseringsdepartementet.

- Hvis hun er lovformelig valgt, så kan man ikke klage. Man kan ikke klage på at noen ikke viser politisk folkeskikk. Det når man ikke fram med, sier valgforskeren.