Molde: – Sånn jeg har skjønt det må man ha inngått en avtale før man mottar første faktura med gebyr. Siden jeg ikke har inngått noen avtale med Europark sendte jeg tilbake den første regningen. Nå har selskapet fjernet fakturagebyret på den, sier Jan Morten Dale.

«Enkelt og bedre»

– Jeg kommer til å fortsette å problematisere dette, så får vi se hva som skjer. Det er også merkelig å lese i avisa at det nye systemet skal være «enkelt og bedre» når det for eksempel kommer to forskjellige fakturagebyr med ulik pris sendt samme dag, sier Dale.

- Skal ordne bedre skilting

De to regningene hadde gebyr på 29 og 49 kroner, for to parkeringer på 21 og 22 minutt. Dale synes det er rart at de ikke kan sende disse i samme regning, og at det finnes flere forskjellige gebyr-nivå:

– De registrerer jo bilskiltet. I det minste burde de greie å sende det som én faktura. Da hadde de i hvert fall spart litt på sendingen, som jo tydeligvis er dyr nok fra før. Hvis jeg kjører til Trondheim får jeg jo kun én regning etter å ha passert flere bomstasjoner. Dette vil jeg heller kalle tungvint og kostbart, sier Jan Morten Dale.

Ikke skiltet

Det nye systemet for parkering på Molde lufthavn Årø har måttet tåle sterk kritikk siden Europark overtok drifta i oktober. På Facebook-siden til flyplassen har mange frustrerte bilister luftet sin frustrasjon. Noe av det folk har reagert mest på er et fakturagebyr på 49 kroner. Dette er nesten tre ganger høgere enn prisen for å parkere på den store hovedparkeringen rett ved terminalen i under en halvtime (18 kroner).

Fra Europark overtok parkeringen i oktober og fram til saken i Budstikka 3. januar var det ikke skilt som opplyste om gebyret på parkeringsplassen. Nå har det blitt hengt opp noen ark forskjellige steder på flyplassen hvor man kan lese dette hvis man har falkeblikk.

Kommer til å fortsette

– Jeg kommer til å fortsette med å problematisere dette, så får vi se om de fjerner fakturagebyrene mine framover også, sier Jan Morten Dale.

Jan Morten Dale pendler mellom Molde og Trondheim. Foto: Privat