Like vest for sentrumsbebyggelsen i Eide, ligger en av kommunens tomter langs fylkesveg 64. Nå er tomten ute på markedet, til en prisantydning på 3,5 millioner kroner.

– Tomten, som ligger svært sentralt til i Eide, har vi lagt ut for salg i sin helhet. Det blir spennende å se om vi finner noen som er interessert i å utvikle den. Tomten har blitt regulert til både kontor, forretning og bolig, så det er åpnet for at den kan brukes til forskjellige formål, sier Eide-ordfører Egil Strand til Romsdals Budstikke.

Skal fjerne dagens bygg

I dag står det fire hovedbygg på tomten, i tillegg til noen mindre. Kommunestyret har tidligere vedtatt at bygningsmassen skal fjernes før salg, for å gi rom til ny bebyggelse.

– Byggene på Gamle Eide Auto ble brukt av kommunens vaktmestertjeneste fram til den nye brannstasjonen var på plass i april. Nå er byggene tømt, og kan rives, sier Strand.

Det er Miljøservice Eide som har fått oppdraget med å rive verkstedet og garasjen. Hvem som skal rive byggene på Mølleropeiendommen, er ennå ikke klart. Kommunen åpner for anbud 19. mai.

Maks 15 boenheter

I reguleringsplanen framgår det at det er satt en øvre grense på 15 boenheter, hvor minimum 40 prosent av disse skal være universelt utformet med tilgjengelighet for alle.

Tomten, som er på drøye 7,7 mål, har en utnyttelsesgrad på 35 prosent. Det vil si at man kan bygge på omtrent 2710 kvadratmeter. I beregningen inngår parkeringsplasser.

– Hva tenker dere ville vært det mest optimale å bygge på tomta?

– Det kunne godt ha vært en kombinasjon av de formålene som den er regulert for. Men om en utbygger ser for seg et lite boligområde, er vi naturligvis åpen og positiv til at det kun blir boliger der. Kjøperen har frie tøyler til å bestemme hva området skal brukes til, så lenge planene er i tråd med reguleringen som ligger til grunn.

– Hvor viktig er det å utvikle denne delen av Eide?

– Dette er det siste større området på denne siden av vegen som vi har sagt ja til at det kan bygges på. På den andre siden av vegen har vi det som er igjen av jordbruk. Det finnes noen gardsbruk som i dag er fraflyttet, og hvor jorda blir slått av andre. Her kan det kanskje åpnes for andre formål enn landbruk, men det blir i så fall mye lengre fram i tid. Det er ikke så mye igjen i sentrum som kan utvikles på samme måte som her, så vi håper at tomten er attraktiv nok til at noen ser nytten av å kjøpe den.

– Ikke avskrekkende pris

Megler Emil Hollingen, eiendomsmeklerfullmektig ved Notar Molde, sier tomta passer for en eiendomsutvikler som ser potensial i den sentrumsnære beliggenheten og føringene i reguleringsplanen.

Hittil har det kun vært et par henvendelser. Strand tror det er flere faktorer som spiller inn ved kjøp av en slik eiendom.

– Det kan være at ikke alt klaffer akkurat nå, eller at tomten blir mer attraktiv når byggene er fjernet. Vi har antydet en pris som ikke skal være avskrekkende. Vi er ikke først og fremst ute etter å tjene penger på salget. Det viktigste for oss er at noen ser mulighetene og potensialet i området, slik at det blir aktivitet der, sier han.