Det var tirsdag kveld at Romsdals Budstikke kunne fortelle at et knapt flertall i formannskapet i Molde går inn for å selge ut kraftdelen i Istad-konsernet. Behandlingen av saka – og vedtaket – er unntatt offentlighet.

Molde kommune eier 34 prosent av Istad AS. Moldekraft AS eier 17 prosent mens Statkraft eier 49 prosent av aksjene.

Endelig vedtak i saka skal tas av kommunestyret i Molde – som har møte nå.

– Straffbart

Det var varaordfører Sidsel P. Rykhus (Ap) som avgjorde formannskapets vedtak gjennom sin dobbeltstemme. Fordi ordfører Torgeir Dahl (H) også er styreleder i Istad AS og er medeier i Moldekraft AS var han inhabil og dermed trådte Rykhus inn med dobbeltstemme.

– Er det aktuelt å politianmelde lekkasjen?

– Det viktigste i dagens møte er budsjettet, og det har vært veldig hektisk nå før møtet, så vi har ikke fått drøftet dette med anmeldelse skikkelig, sier Rykhus til Rbnett, men føyer til:

Fortsatt hemmelig

Onsdag ettermiddag gikk de tillitsvalgte blant de ansatte i Istad-konsernet ut og anbefalte Molde kommune å slå fra seg et slikt salg. De er bekymret for de 116 arbeidsplassene de nå mener er satt i spill.

– Hvor lenge skal dagens kommunestyrevedtak holdes hemmelig?

– Det handler ikke om å holde noe hemmelig. Det er unntatt offentligheten. Eiermeldingen har vært unntatt offentligheten hver eneste gang den har vært behandlet i Molde kommune. Slik er reglene. Det handler om at selskapet har flere eiere.

– Når vil de ansatte og andre som blir påvirket av vedtaket få informasjon om det?

– Saka er unntatt offentlighet. Det vil ikke bli endret. Vi må forholde oss til reglene som gjelder.