Sosialistisk Venstreparti har aldri vært tilhenger av Møreaksen. Dette ble bekreftet på fylkesårsmøtet i Molde i helga, som samlet rundt 40 delegater.

Partiet vil heller satse på oppgradering og sikring av dagens vegnett. Skulle det bli bygd ny veg mellom Digernes og Vik, mener SV alternativ K2 over Ørskogfjellet er det minst skadelige for miljøet.

– Et samlet parti står bak motstanden mot Møreaksen slik den er planlagt. Vi vil heller satse på miljøferjer, rassikring, gul midtstripe og utbedring av vegstrekningene mellom ferjene, sier Yvonne Wold, som representerer SV på fylkestinget.

Miljø og næring

Hun forteller om et godt fylkesårsmøte, der partiet fokuserer sterkt på miljøsaker. En slik sak er kampen mot at det kan åpnes for oljeboring nær Møreblokkene utenfor Smøla, et såbart område både med tanke på fugl og fisk.

I næringspolitikken vil SV satse på grønne næringer og ha mer ressurser til forskning på dette. Her blir det lagt spesielt vekt på havnæringene som et viktig satsingsområde for framtida.

Gjenvalg

På møtet ble Kim Thoresen- Vestre fra Molde gjenvalgt som fylkesleder. Han var ikke til stede på møtet på grunn av sjukdom i nær familie. Line Karlsnes fra Kristiansund fortsetter som nestleder.