Arbeiderpartiets Else-May Botten gleder seg over at partiet har det hyperviktige tredjemandatet i Møre og Romsdal innen rekkevidde. Ap har i dag to på tinget fra Møre og Romsdal, målingen viser at nå er også tredjekandidat Tove-Lise Torve inne.

– Men meningsmålinger betyr ingenting på valgdagen. De er ingen selvfølge at dette blir resultatet hvis ikke folk bruker stemmeseddelen, sier Botten.

– Når fram

Hun tror Ap ligger an til få mandatet fordi partiet nå begynner å nå fram gjennom all valgkampstøyen.

– Det ser ut som om at vi når fram med vårt budskap til de som er opptatt skole, helse og arbeid.

– Men dere går likevel tilbake i forhold til forrige stortingsvalg?

– Meningsmålinger går fram og tilbake, det har vi sett hele vegen. Det er slett ingen selvfølge at dette blir resultatet på valgdagen, sier Botten.

– Uhyre tett

Aps førstekandidat i Møre og Romsdal har aldri opplevd et mer spennende valg.

– Det er den største valgthrilleren jeg har vært med på. Det kommer til å bli uhyre tett. Ingenting er gitt, og hver eneste stemme vil være viktig. Det tror jeg også velgeren forstår. Derfor er jeg ikke redd for at et godt resultat nå blir en sovepute, sier Botten.

– Frp går tilbake på landsbasis, men fram i Møre og Romsdal. Hvorfor det?

– Frp har to statsråder her, og media har vært veldig opptatt av utspillene til Sylvi Listhaug. Det har gitt mye medieoppmerksomhet, men jeg er usikker på hvem hun treffer. Jeg tror ikke folk virkelig vil ha det sånn, sier Botten.

Velkommen etter

Botten har et intenst program de siste dagene før valget. I dag besøker hun heimevernsavdelingen HV-11 på Setnesmoen i Rauma – dagen etter at Forsvarsdepartementet, Høyre og Frp holdt pressekonferanse der for å fortelle at den nedleggingstrua HV-avdelingen skal bestå.

– Litt seint å besøke Setnesmoen nå?

– Jeg vil heller si velkommen etter til Høyre og regjeringa. Vi har vært tydelig hele tida på å videreføre HV-11. Nå kommer endelig regjeringa etter.