– Vi var jo lovet et svar i løpet av juni. Det får vi ikke. Inntrykket vårt på departementet var at denne – samt ei grensejusteringssak til et annet sted i landet – var så vanskelig at de trengte mer tid på behandlingen av disse, sier Sjømæling.

– Hva tenker du om det?

– Det er for så vidt et positivt signal – om at de tar saka på alvor. Vi har jo sagt hele tiden at dette er en vanskelig sak, og at konsekvensen en eventuell grensejustering har for resten av kommunen ikke har vært vurdert. Vi har jo også en situasjon der et grendelag har sagt at de vil søke seg ut igjen av Molde kommune dersom de blir en del av den, så det er mange ting å ta hensyn til her, sier ordføreren.

Og fortsetter:

– Det har jo vært holdningen til departementet at de tar som en selvfølge at resten av Gjemnes fortsetter som egen kommune, men vi har gitt melding om at det vil være meget vanskelig dersom vi mister såpass mye av kommunen. En grensejustering i Gjemnes vil også være i strid med intensjonen bak kommunereformen. For reformens formål er jo ikke å gjøre kommuner svakere. Så summen av vanskelige spørsmål i denne saka er nok grunnen til at det er blitt utsatt, sier Sjømæling.

– Så nå blir det sommerferie i Gjemnes kommune også?

– Ja, nå blir det ferie. Og det vil ikke være aktuelt med noe ekstraordinært kommunestyremøte, slik vi hadde planlagt. Nå skal jeg informere de som skal informeres, sier han.

– Har du fått noe signal om når en avgjørelse kan komme?

– Nei. Vi får håpe det blir i løpet av året, sier han.