Det er ganske nøyaktig to måneder siden Kimberly Gjerde fikk telefonen som skulle endre alt i livet.

Mannen Simen Gjerde var hardt skadet etter en ulykke i skibakken i Åre i Sverige.

Legene på sykehuset i Östersund klarte ikke å redde livet hans. Etter seks timer på operasjonsbordet døde han av skadene han fikk.

– Jeg synes egentlig det er litt godt å snakke om det som skjedde, sier Kimberly i en ny episode av podkasten Hør på henne, og legger til:

– Det er mange som lurer på hvordan det går. De tenker på meg, snakker med hverandre og spekulerer. Jeg føler vel egentlig at det er litt deilig å fortelle historien selv.

Hør episoden her:

Den tragiske ulykken skjedde i Sverige, og ble ikke omtalt i norske medier.

– Simens telefon ringte i dagevis. På en måte hadde ikke folk fått med seg hva som hadde skjedd, forklarer Kimberly, som sammen med resten av familien selv gikk ut med informasjon på sosiale medier.

Bare to uker etter dødsfallet var hun delvis tilbake på jobb, forteller hun i episoden.

Hun snakker også om hvordan Simens familie, venner og kolleger har stilt opp for henne og barna, om hvordan hun fant veien til Molde fra Linköping i 2014, hvordan hun og Simen møttes og om sitt brennende engasjement som lege, med særlig fokus på kvinnehelse og gynekologi.

Hun deler også sine tanker om framtida, som nå blir helt annerledes enn noen kunne forestille seg.

Du hører episoden i spilleren over, på Spotify, i din podkastavspiller eller hvor som helst ellers du lytter til podkast.