– Signe Louise Aasen gikk av med seieren etter at Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal tidligere i vinter inviterte til konkurranse om å bli ny Stikk UT!-kunstner, sier Marte Melbø, Stikk Ut-ansvarlig i Friluftsrådet.

Hun forteller at av 15 interesserte kunstnere plukket Friluftsrådet ut 5 til å komme med konkrete motivforslag. Til slutt var det altså Signe Louise Aasens motiv som trakk det lengste strået.

Et lekent krus

Signe Louise Aasen er utdannet kunstner – og er smykkekunstner – og er lærer på design- og håndverkslinja på Kristiansund videregående. I tillegg har hun atelier hun deler med fire andre kunstnere på Gomalandet i Kristiansund.

– Jeg har også røtter i Molde. Min farsslekt er derfra, sier Aasen, og forteller at hun første gang hørte om krus-konkurransen på radio.

– Motivet skulle vise folk som er i aktivitet. Jeg ville lage et motiv som går rundt hele koppen, som skulle være lekent i forhold til linjer, ha farger og både vise sjø og land, sier Aasen, som aldri har laget et krus-motiv før.

– Jeg hadde så mange ideer! Og selv om det ser enkelt ut, har jeg brukt lang tid. Når noe skal oppleves tredimensjonalt, må du finne ut hvordan motivet oppfører seg og oppleves, sier Aasen.

– Hva tenker du om å ha fått oppdraget?

– Det er fryktelig morsomt. Og så ble jeg litt stolt. Det var gode kunstnere jeg konkurrerte med, sier Aasen.

Populære krus

Marte Melbø forteller at det i 2015 ble produsert 2300 krus og 500 skåler.

– Deltakere i Molde kommune er de som til nå har kjøpt flest  krus, nærmere 800 krus i fjor. Det blir spennende å se hvordan årets krus blir mottatt, men etter sesongens gode start med nærmere 10.000 registrerte brukere, regner vi med det blir like godt salg i år, sier Melbø, og legger til:

– Det er viktig å merke seg at kruset må bestilles og betales i nettbutikken stikkut.no i perioden 1. september til 8. november. Krusene kommer i desember/januar, og blir utlevert på det servicekontoret en oppgir ved bestilling.

Voksne må ha gått sju turer for å kvalifisere seg til å kjøpe premie. Barn under ti år må gå seks turer.

Fire nye motiv

Den nye kurs-kunsteren, som jobber mest med maleri og tegning, har etter egen beskrivelse en litt morsom og naivistisk strek. Og hun er glad i å gå turer.

– Jeg har gått mange av Stikk Ut-turene, men har ikke registrert meg. Men nå har jeg begynt å samle, sier Aasen, som ikke er redd for å gå tom for ideer de neste fire årene som Stikk Ut-kunstner.

– Jeg la så mye arbeid i dette at jeg har  nok å gå på!