– Arbeidet med å lage reguleringsplan kan starte etter at Stortinget neste vår har vedtatt Nasjonal Transportplan, sier spesialrådgiver Ole Kjell Talberg i Rauma.

Statusmøte

Onsdag møtte ordfører Lars Olav Hustad og spesialrådgiver Ole Kjell Talberg fra Rauma kommune planleggerne i Statens vegvesen Region Midt for å gjøre opp status for planene om ny E136 gjennom Veblungsnes.

Rauma kommune er svært godt fornøyd med at fylkestinget tirsdag vedtok en uttalelse der de ber om at Veblungsnes settes på topp sammen med E136 gjennom Romsdalen når nye vegprosjekt prioriteres.

– Hva gjenstår å planlegge før ny veg gjennom Veblungsnes kan påbegynnes?

– Fra kommunens side er vi ferdig med kommunedelplanen for Veblungsnes. det er en grovmasket plan. Detaljene skal bestemmes i en reguleringsplan. Ettersom Statens vegvesen er tiltakshaver, er det Vegvesenet som skal lage reguleringsplanen for Veblungsnes.

Vi fikk opplyst at Vegvesenet avventer vedtak i Stortinget neste vår før det er aktuelt å lage reguleringsplan. En reguleringsplan tar normalt ett års tid å få ferdig, altså snakker man tidligst om 2018, forklarer Ole Kjell Talberg til Romsdals Budstikke.

Kort miljøtunnel

Planene om ny veg gjennom Veblungsnes har versert i mer enn 20 år. I 2001 var Rauma kommunestyre på befaring på Veblungsnes. Den gang ønsket kommunen at vegen ble ført i en lang vegtunnel under bebyggelsen. Vegvesenet mente det ble for dyrt, og ville ha kort vegtunnel.

– I 2006 tok kommunen opp igjen Veblungsnes-planene, og aksepterte at europavegen legges i en kort miljøtunnel. Det betyr en tunnel på cirka 110 meters lengde. I dag er det strenge miljøkrav, blant annet for å skjerme av støy, sier Talberg.

Betales med bompenger

Vedtaket i fylkestinget går ut på at europavegen gjennom Veblungsnes finansieres delvis med bompenger.

– Det er ikke avklart om det skal lages et eget bompengeselskap for dette prosjektet eller om man kan benytte vegselskapet Eksportvegen AS, som er utbygger av Tresfjordbrua og Vågstrandstunnelen, sier Talberg.

Prislappen for ny veg gjennom Veblungsnes er anslått til 170 millioner kroner. Skal vegen betales med bompenger, må Stortinget godkjenne bompengeprosjektet.

----------

Takk for at du abonnerer på Romsdals Budstikke