I en video publisert på Kilian Jornet sin Facebook-side mandag, ser vi spanjolen bestige Romsdalshorn (1 550 m.o.h.) - et av de mest kjente fjellene i Romsdalsalpene.

Bak kamera står fotograf og filmskaper Sébastien Montaz-Rosset. I videosnutten, som varer i 1 minutt og 33 sekunder, har han fanget bilder av Rauma på sitt vakreste.

«Hats off!»

I skrivende stund, knappe to døgn etter videoen ble publisert, har den blitt sett over 314 000 ganger, fått nærmere 9 000 likerklikk og blitt delt over 3 000 ganger.

Videoen har også fått over 270 kommentarer av folk som lar seg begeistre av både naturen, fjellet og spanjolen selv.

«You make the impossible for anyone of us looking easy», skriver en.

«Wow. Simply amazing! Hats off!», skriver en annen.

En tredje skriver at «He is not from this planet!».

- Formidler gode verdier

Jornet, som er verdens beste fjelløper, har publisert en rekke videoer og bilder fra Rauma helt siden han flyttet til Måndalen tidligere i år.

- Vi er imponerte over hva Kilian gjør i Romsdalsfjella, og gleder oss over å se alle som følger det han publiserer, sier reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke i Rauma, som synes det ser enkelt ut når spanjolen balanserer i store høyder:

- Det er jo en viss fare for at enkelte vil forsøke å gjøre som han. Vi setter sikkerhet svært høyt, og formidler at hver enkelt som bruker naturen vår også må ta sikkerhet på alvor. Kilian formidler gode verdier, og snur dersom han vurderer forholdene for dårlige til å kunne gjennomføre planlagte turer i fjellene. Det håper vi de som kommer hit etter å ha sett spektakulære bilder og filmsnutter også gjør.

God reklame

Bakke sier at verdien av å ha Jornet i Romsdalen er stor.

- Innlegg han poster på sosiale medier når svært langt, og sprer seg i rekordfart over hele verden. På få timer har hundretusener sett bilder videosnutter som han publiserer. Vi er helt sikre på at mange av hans følgere vil ta turen til Romsdalen. Vi ønsker dem hjertelig velkommen til å nyte indrefileten av norsk natur med alle mulighetene som finnes her.