Festivalværet kunne knapt vært bedre onsdag og torsdag da naturoppsynsmann Thomas Rødstøl inviterte på telt- og lavvotur i regi av Norsk Fjellfestival. På det meste var om lag 50 små og store samla i enden av Alnesvatnet, som ligger rett innenfor den 1960 km2 store Reinheimen nasjonalpark. Når Romsdals Budstikkes teltende reporter kommer fram, er telt og lavvoer alt slått opp, og rundt bålet sitter turfolka med pinnebrød og middager.

Stang ut

Tidligere har Rødstøl tatt barna med for å leite etter ei dyregrav, uten hell. Etter middagen kommer det som skal vise seg å være hovedposten: Fisking. Det er fisking fra land og fisking fra båt, fisking av jakkeermer og fisking av lyng, fisking med spinner, sluk eller mark og dupp.

– Det er bra dere fisker, det er for mye fisk i vatnet , sier oppsynsmannen. Og litt mindre er bestanden etter familieturen. Ganske ofte hvines eller kaukes det «fiiiiiisk»langs bredden.

Telt-debut

Men for noen er det så spennende å skulle sove i telt at de krøyp inn i soveposene sine så snart de får sjansen.

– Jeg vil legge meg med en gang, sier Eskil Bersås (5), og får, sammen med lillebror Vegar (2) høytlesning i teltet før elvebruset bysser han i søvn.

Knuskkjuke

Leirbålet blir samlingsplass resten av kvelden, både for mygg og fjellfestivalfolk. Når de små fiskerne har tatt kvelden, en etter en, er det en liten naturstipost for voksne.

Rødstøl har med knuskkjuke, tennstål og never, slik at man kan prøve å lage bål på gammeldags vis. Rødstøls medbrakte ved har heldigvis fått fyr på annet vis, og brenner langt inn i natta. Som glir over en ny dag. Med frokost i det fri og natursti i enda mer strålende festivalvær. Og med enda mer fiskelykke.

Første teltnatt: Eskil og Vegard Alnes Bersås sov i telt for første gang - og kunne nesten ikke vente med å legge seg. Mamma Hilde Kittang Alnes leser bok.
Liten og stor: Vegard Bersås (2) bar soveposen sin sjøl.
Fikk fasiten: Naturoppsynsmann Thomas Rødstøl leser opp fasiten på naturstien han satte opp i går.
Gjerne tilbake: Ole Kristian Settem, Henriette, Lise Marie og Tone Gamlemshaug fra Bolsøya storkoste seg på tur med fjellfestivalfolket, og tar gjerne turen tilbake til Alnesvatnet seinere.
Fiskerjentene: Mari Dahle (6) fra Holmemstranda og Lise Marie Settem (7) fra Bolsøya prøver fiskelykken, mens Asta Dahle (8) passer på. Alle foto: Ragnhild Bakke