(Foto: Lien, Kyrre)

Foto: Lien, Kyrre

Tiåring fra Kvanne til topps

Torstein Snekvik stakk av med seieren under årets MGP Junior med «Svikter aldri igjen», en sang om mobbing.

Lørdag kveld var det klart at det var konkurransens yngste deltaker, 10 år gamle Torstein Snekvik fra Kvanne i Surnadal, som stakk av med seieren.Stappfull sal

Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave ledet kveldens konkurranse som gikk av stabelen i Oslo Spektrum. Salen var stappfull av ivrige venner, familie og fans som ville heie fram sine yndlingsartister som i år var i alderen 10 til 15 år gamle.

Ti finalister var plukket ut blant 400 innsendte bidrag fra hele landet under den niende MGP Junior-finalen. I den norske finalen er det et krav at den som fremfører låta har skrevet tekst og melodi selv. Alle artistene framførte dessuten den felles låta, «Du er suveren» skrevet av Ronny Wikmark og Skjalg Raaen under kveldens program.Skrev låta etter mobbeepisode

Torstein forteller til NRK at han skrev vinnerlåta etter å ha opplevd en stygg mobbeepisode på skolen. Han ble så opprørt at han gikk hjem og skrev om det han hadde sett. Utenom å være årets vinner kjører Torstein motorcross, han er modell, spiller fotball og står på ski. Etter seieren håper han å få gitt ut en plate om han får lov. – Men mitt største mål er likevel å få slutt på mobbingen, sier han.

NRK og Oslo skulle etter planen være vertskap for den nordiske finalen i november i år. Men både Sverige og Danmark har droppet konkurransen, og det blir derfor ikke avholdt noen nordisk finale.

Siste nyheter

75 meter lang tråler i brann

Utrykning på Sunnmøre etter brann i lasterom på fisketråler.

Mintes Håvard fra Romsdalshorn

Tre basehoppere hoppet torsdag fra Romsdalshorn for å minnes Håvard Rognerud som omkom på tur i fjellet 24. juli i fjor.

PST: Terrorgruppe har reist fra Syria

Politiets sikkerhetstjeneste melder at en terrorgruppe har reist fra Syria med Norge som et mulig mål.

USA: Trusselen mot Norge er troverdig

Trusselen om et terrorangrep i Norge de neste dagene er troverdig, sier amerikanske tjenestemenn til ABC News.

Kartlegger arrangement

Politiet har fortsatt økt beredskap etter trussel om terrorangrep.

Martin Linnes til tyrkisk storklubb?

Tyrkiske medier linker Moldes offensive høyreback til den tyrkiske storklubben Besiktas.

Mintes Håvard fra Romsdalshorn

Tre basehoppere hoppet torsdag fra Romsdalshorn for å minnes Håvard Rognerud som omkom på tur i fjellet 24. juli i fjor.

Molde-kamp flyttet til Kiev

På grunn av uroen i Øst-Ukraina.