(Foto: Lien, Kyrre)

Foto: Lien, Kyrre

Tiåring fra Kvanne til topps

Torstein Snekvik stakk av med seieren under årets MGP Junior med «Svikter aldri igjen», en sang om mobbing.

Lørdag kveld var det klart at det var konkurransens yngste deltaker, 10 år gamle Torstein Snekvik fra Kvanne i Surnadal, som stakk av med seieren.Stappfull sal

Kåre Magnus Bergh og Ingrid Gjessing Linhave ledet kveldens konkurranse som gikk av stabelen i Oslo Spektrum. Salen var stappfull av ivrige venner, familie og fans som ville heie fram sine yndlingsartister som i år var i alderen 10 til 15 år gamle.

Ti finalister var plukket ut blant 400 innsendte bidrag fra hele landet under den niende MGP Junior-finalen. I den norske finalen er det et krav at den som fremfører låta har skrevet tekst og melodi selv. Alle artistene framførte dessuten den felles låta, «Du er suveren» skrevet av Ronny Wikmark og Skjalg Raaen under kveldens program.Skrev låta etter mobbeepisode

Torstein forteller til NRK at han skrev vinnerlåta etter å ha opplevd en stygg mobbeepisode på skolen. Han ble så opprørt at han gikk hjem og skrev om det han hadde sett. Utenom å være årets vinner kjører Torstein motorcross, han er modell, spiller fotball og står på ski. Etter seieren håper han å få gitt ut en plate om han får lov. – Men mitt største mål er likevel å få slutt på mobbingen, sier han.

NRK og Oslo skulle etter planen være vertskap for den nordiske finalen i november i år. Men både Sverige og Danmark har droppet konkurransen, og det blir derfor ikke avholdt noen nordisk finale.

Mer å lese på Rbnett:
Nyheter

Forsker-standup om fotball og lidenskap

Sportspsykolog fra Liverpool på scenen i Molde.

 - Ikke rør ungdomsskolen!

Det er oppfordringen fra politikerne fra Nordsida i Rauma til rådmannen når det gjelder ungdomsskolen på Åfarnes.

Fylkesmenn vil slå sammen kommuner

Hva velger Lodve Solholm på mandag?

- Nordmøringene er velkommen

Men de får absolutt ingenting av Trøndelag.

Vil ikke ha med seg Romsdal til Trøndelag

Men bare 115 av 400 næringslivsfolk på Nordmøre svarte i undersøkelsen.

Fylkesmenn vil slå sammen kommuner

Hva velger Lodve Solholm på mandag?

Sjukehusstreiken rammer Møre og Romsdal

Streiken trappes ytterligere opp fra mandag av.