Torsdag får de 33 ansatte ved HV-11 på Åndalsnes bekreftet at arbeidsplassen deres blir nedlagt.

For da gir forsvarssjefen beskjeden: Vi bør legge ned HV-11-leiren på Åndalsnes.

Ministeren varslet

Det skjer når forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen torsdag klokka 10.00 møter forsvarsminister Ine Eriksen Søreide i Oslo. Her vil han å gi henne sine fagmilitære råd for den videre utviklinga av Forsvaret.

Forsvarssjefen vil presentere hovedtrekkene ifra det Fagmilitære Råd (FMR).

Og Romsdals Budstikke får bekreftet fra flere forsvarskilder at nedleggelse av HV-11 på Åndalsnes er ett av rådene. Det blir også foreslått å stenge Heimevernets skole- og kompetansesenter på Dombås og å flytte dette til Værnes. I tillegg skal Sjøheimevernet i Bergen legges ned.

På rundreise

«Rett etter presentasjonen reiser jeg rundt til de av HVs avdelinger som er berørt av rådet for å informere og svare på spørsmål», skriver generalinspektøren for heimevernet, Tor Rune Raabye, på sin facebookside.

– Jeg kan bekrefte at Raabye kommer til Åndalsnes på fredag. Utover dette kan jeg ikke kommentere noe ytterligere før torsdag, sier major Ivar Hatlelid som er stabssjef for HV-11 på Setnesmoen.

Overføres

Når HV-11 skal stenge ned sin stabsfunksjon på Åndalsnes er foreløpig uvisst. Men det vil trolig gå halvannet år. De militært ansatte kan komme til å bli overført til andre avdelinger.

Raabye starter sin reise hos Sjøheimevernet allerede torsdag, før han reiser videre til Møre og Romsdal og deretter til Oppland.

– Jeg kan bekrefte at dette er reiseruta, og at det ikke er planlagt noen andre besøk, sier kommunikasjonssjef og oberstløytnant i Heimevernet, Nils Arne Skaret.

– Er det riktig at Setnesmoen skal legges ned?

– Jeg kan ikke kommentere dette før torsdag, sier Skaret.

Forsvarsministeren kommer til å legge fram til proposisjon for Stortinget i juni neste sommer. Deretter er det ventet at det vil ta ca. ett år før en nedleggelse er gjennomført.