Innledere på årets konferanse er Carl Bildt, Anne Kathrine Slungård, Lars Monsen, Jan-Erik Larsen, Kalle Moene og Cecilie Andvig, sammen med de regionale bedriftslederne Gunn Anne Lyngstad, Lars Stenerud og Arve Peder Øverland.

Møteleder er generalsekretær i Norges Fotballforbund, Ketil Siem.

Larsen om historiefortelling - og om Molde

Jan-Erik Larsen, presentert som tidligere statssekretær ved statsministerens kontor og mellom etablererne av selskapet First House, har satt overskriften "Fra ord til handling - kraften i strategisk historiefortelling" på sitt foredrag.

Larsen forteller til Rbnett at han har tenkt grundig på hva han skal si, og at foredraget er nesten er ferdig. Han vil ikke fortelle for mye om innholdet, men sier at han vil snakke om hvordan planlegging og god gjennomføring fører til økt oppslutning og eventuelt høgere markedsandeler.

Han røper at foredraget også vil ha lokale aspekter.

- Jeg vil komme inn på Moldes egenart, hva som assosieres med Molde, og hva som skiller Molde fra andre byer, og hvordan byen kan trekke til seg nye innbyggere og besøkende, sier Larsen.

Han poengterer at han ikke vil komme inn på aktuelle politiske diskusjoner, så aksen Romsdal - Nordmøre er ikke tema, sier Larsen.

Budskap

Derimot vil han trekke inn eksempler fra politikken.

- Jeg har levd et langt liv i politikken, og trekker inn betydningen av å ha et klart og tydelig budskap og en tydelig fortelling, sier Larsen, og legger til at han ser fram til konferansen i Molde.

- Det ser ut som et spennende program, jeg gleder meg, sier Larsen.

Lagarbeid som tema

Tema for konferansen i 2015 er «Lagarbeid - du får det laget du fortjener», med tilnærming både fra makro- og mikroperspektiv, skriver arrangør Molde Næringsforum på sine nettsider.

Konferansen går av stabelen torsdag 24. september på Scandic Hotell Seilet i Molde.

Her er programmet:

"Frihet, likhet og omstilling" ved Kalle Moene"Aldri god alene - ledelse og nettverk" ved Anne Kathrine Slungård tidligere ordfører i Trondheim og næringslivsleder"Regionale aktører forteller om sin drivkraft" ved Lars Stenerud, Gunn Anne Lyngstad og Arve Peder Øverland"Sammen er vi geniale!" ved Cecilie Andvig"Fra ord til handling - kraften i strategisk historiefortelling" ved Jan Erik Larsen "Ingen grenser" ved Lars Monsen"Konturer av en ny arena" ved Carl BildtUtdeling av hedersprisen "Årets I " ved Olav Gjerland