(Driva): Det var i april i fjor de to mennene, den ene i 30-åra fra Molde og den andre i 40-åra fra Sunndal, kjørte fra Sunndalsøra til Sunnmøre for å kjøpe cirka 100 gram amfetamin sammen. Etter handelen inntok de to amfetamin før de kjørte tilbake mot Sunndalsøra.

Det var sunndalsmannen som kjørte bilen. Imidlertid sovnet han, og mistet kontrollen over kjøretøyet. Bilen havnet utfor vegen, gikk rundt og landet på taket i nærheten av Åfarnes ferjekai. Politi ble tilkalt sammen med ambulanse, og fikk mistanke om ruspåvirket kjøring. De to ble pågrepet, og blodprøve av sjåføren viste amfetamin i en konsentrasjon høyere enn 0,2 promille.

Mannen fra Sunndal hadde heller ikke førerkort, etter at han for tre år siden fikk førerretten tilbakekalt på grunn av manglende edruelighet.

I en ryggsekk i bilen fant politiet amfetamin og en vekt. De fant også amfetamin og hasj i moldenserens jakkelomme. Ifølge Kripos var det beslaglagte materialet drøyt 95 gram og 0,6 gram amfetamin.

I tingretten var sunndalsmannen også tiltalt for å i november i fjor ha oppbevart 17 gram amfetamin i heimen, samt for bruk av amfetamin ved en annen anledning i mai i år. Moldenseren var også tiltalt for å i april i fjor ha oppbevart dynamitt, svartkrutt og fenghette på sitt oppholdssted på Sunndalsøra, uten å ha nødvendig tillatelse. Det var etter å ha gjennomført ransaking politiet fant eksplosivene innelåst i en safe.

Begge mennene erkjente straffskyld i tingretten.

For moldenseren ble det i skjerpende retning vektlagt at han tidligere er straffet gjentatte ganger, også for overtredelse av narkotikalovgivningen. Tingretten dømte ham til samfunnsstraff i 348 timer, som skal gjennomføres i en periode på ett år. Subsidiær fengselsstraff er 360 dager. Han må også betale 3000 kroner i saksomkostninger. Sunndalingen fikk ett års fengsel. Dette som en særskilt straff med to tidligere dommer, fra april og november i år. Tingretten peker blant annet på at mannen satte seg bak rattet til tross for at han var påvirket av amfetamin.

– Kjøringen skjedde over en lang strekning med alvorlig trafikkuhell.

I skjerpende retning ble det også vektlagt at mannen tidligere er domfelt for brudd på narkotikalovgivningen. I likhet med moldenseren fikk han noe tilståelsesrabatt. Sunndalsmannen ble også fradømt retten til å føre motorvogn for en periode på to år. Han må ta ny førerprøve dersom han vil ha førerkortet tilbake.

Denne saka var først publisert på driva.no

Nordmøre tingrett avslutter fredag rettssaken mot en daglig leder i et båtfirma. Mannen er siktet i forbindelse med at en dykker omkom i 2014. Foto: Rune Petter Ness / NTB scanpix Foto: Rune Petter Ness / NTB scanpix