54-åringen fra Isfjorden var ute på svømmetur i turistbyen Hua Hin sør for Bangkok da haien slo til 15 april.

– Jeg var rundt 100 meter fra land da den hogg tak. Den tok tre jafs og forsvant. Jeg har tre forskjellige bitemerker. Heldigvis var alle bittene over fotbladet. Det er ikke lenger tvil om at det var en hai. Det må ha vært en oksehai. Ekspertene er enige, sier Danielsen på telefon til Romsdals Budstikke.

Til Thailand i en årrekke

– Jeg har vært jevnlig i Thailand siden jeg var 22 år gammel, og svømt i alle slags farvann. Nå har det altså skjedd. Jeg ble angrepet av en hai. Noe skal det jo være, sier han videre.

Han tror ikke det var et «reelt» angrep fra haien, heller mer at rovfisken ville finne ut hva det var så svømte så rart.

– Jeg brakk ryggen for ti år siden og høyrefoten fungerer dårlig etter det. Jeg svømmer uten å bruke den foten. Jeg tror dette gjorde haien nysgjerrig. Jeg skjønte straks at dette var en ekstremt farlig situasjon. Men panikken grep meg ikke. Jeg skulle greie dette. Alt handlet om å overleve. Sånn er jo vi mennesker. Blodet fosset i alle retninger, men jeg fikk kavet meg i land. Samtidig fryktet jeg flere haiangrep, sier Werner.

Samboer i Thailand

Han har samboer i Thailand og sønnen hennes ordnet opp i stor stil da han kom seg til land. Det var mye ståhei på stranda. Nå ligger isfjordingen på Bangkok Hospital i Hua Hin. Og blir der minst ei uke til. Egentlig skulle han hjem til Isfjorden i går. Nå blir han til juni en gang.

– Jeg har store skader og dårlig med følelse i foten. Dette vil kreve lang opptrening. Jeg har fått reiseforbud. Vi skal hjem til landsbyen Khoen Kaen når jeg blir utskrevet. Jeg er optimist. Har opplevd verre ting tidligere sier Danielsen.

Legene har sydd 19 sting i foten, og isfjordingen opplever at det går bedre og bedre. – Alt i alt var jeg utrolig heldig.

Werner reiste til Thailand før jul i fjor. Han er uføretrygdet etter bruddet i ryggen. Men det er i Isfjorden han bor.

Stor oppmerkosmhet

Saken har fått stor oppmerksomhet i Thailand, og myndighetene tar episoden på største alvor. Det er svært uvanlig med haiangrep i landet – og myndighetene vil unngå at turister skal bli skremt.

Danielsen har fått besøk av flere høgtstående personer, deriblant viseguvernør Chotnarin Kerdsom i Prachuap Khiri Khan-provinsen, ifølge Bangkok Post.

– Når uhellet først var ute har alle myndighetene vært eksemplariske. Nå har jeg blitt lovet av både militærsjefen i området, den lokale politisjefen og guvernøren om at de skal passe bedre på turistene i området, sier Danielsen.

I etterkant av møtet har viseguvernøren beordret at det skal settes opp advarselsskilt i området og utplassering av nett som avgrenser svømmeområdene. Danielsen setter stor pris på disse tiltakene.

– Jeg elsker Thailand og folket her. Det vil vedvare. Og jeg skal bade igjen. Vær sikker!

Eirik Heen og NTB

STOR OPPMERKSOMHET: Saken har fått stor oppmerksomhet i Thailand. Danielsen forteller at mange har vært på besøk på sykehuset for å høre hvordan det går. Foto: NTB scanpix
Norske Werner Danielsen er innlagt på sykehus i Thailand med alvorlige skader etter å ha blitt angrepet av hai. Foto: Amonrat Phaengnga / NTB scanpix