Det ble en viss debatt i Gjemnes k-styre tirsdag ettermiddag knyttet til saka om grensejustering. Men den bar mest preg av markeringer av kjente ståsted. (Se vår live-sak fra møtet).

Spørsmålet politikerne skulle ta stilling til, var om Gjemnes skal starte forhandling med nabokommunene nå, eller vente med å gjøre noe mer før departementet har avgjort grensejustering eller ei for indre Gjemnes.

Sp kom med motforslag

På bordet lå innstillinga fra rådmann Birgit Eliassen, som anbefalte å gå i forhandling med Molde og Kristiansund nå, for å få raskest mulig avklaring.

Opp mot dette, foreslo Borghild Neergaard Aarset følgende på vegne av Senterpartiet:

«Gjemnes k-styre vedtar å ikke gå i forhandlinger om sammenslåing / deling nå. Kommunestyret avventer KMD (departementet) sin avgjørelsen i saka om grensejustering av Angvik skolekrets.»

Etter fem minutters pause til gruppemøter, ble det avstemning der forslaget fra Sp fikk massivt flertall: 16 mot 1.

Den ene imot var Venstres Heidi Hogset.

Godt fornøyd

Knut Sjømæling sa seg godt fornøyd i pausen etter avstemninga.

– Resultatet sender et meget sterkt signal til departementet. Fylkesmannen sa i sin anbefaling om grensejustering at den legges på is hvis vi går i forhandlinger. Men nå sender vi et sterkt signal om at vi ikke vil det, sier han.

– Hvorfor er det viktig å ikke forhandle med naboene nå?

– Hvis vi begynner med det, da er det gjort, sier han, med henvisning til at forhandling vil bli oppfattet som en positiv holdning til sammenslåing.

Og som kjent har Gjemnes tidligere vedtatt å fortsette som egen kommune. Odd Steinar Bjerkeset (KrF) sa i debatten at han mener Fylkesmannen derfor går imot lokaldemokratiet ved å anbefale ja til grensejustering.

Bjerkeset var et eneste stort smil etter det massive flertallet for å vente på avgjørelse i saka om grensejustering.