Kvart over fire fredag ettermiddag meldte politiet i Møre og Romsdal at det har gått et snøskred fra Harstadfjellet (sørsiden) i Gjemnes.

SISTE: Søk avsluttet - ingen personer antatt å være tatt i skredet.

Fjellet er et populært skifjell med utgangspunkt i Batnfjorden. Snøskredet skal ha løsnet rett ned fra toppen, og gått nedover mot skogen hvor det stoppet på ca 350-400 moh.

Melderen hadde ikke sett personer i skredområdet, men det er mye skispor i området.

Massivt skred

Anders Eide og to kamerater var på vei opp til Harstadfjellet da skredet gikk.

– Det er gedigent. Terje og Trond var kanskje tjue meter fra skredkanten da det kom ned til oss her vi står. I bunnen må det være ti meter høgt og omlag 150 meter bred. Skredet er massivt! Det har gått helt fra toppen og ned til skoggrensa, og det er mange skispor i området, sier Eide. Kameratene meldte fra til politiet om skredet.

– Vi starter grovsøk i snømassene nå, og helikopteret er på vei, sa Eide til Rbnett minutter etter at de meldte fra om skredet.

Vil ha kontakt

Politiet vil på generelt grunnlag ha kontakt med skiløpere som utløser eller ser skred, for å avdekke om noen er eller kan være tatt så tidlig som mulig.

I følge varslingstjenesten varsom.no er det betydelig snøskredfare i Romsdal nå.

– Nysnøflak kan ligge på svake lag eller hard overflate. Svake lag i snødekket kan også påvirkes, særlig der snødekket er tynt, er oppsummeringen på varsom.no